[天下一出品]犯罪現場討論區

237 回覆
28 Like 12 Dislike
今日上畫
今日正式上映 希望大家多多支持
天下出品 有d興趣
心動不如行動
睇完 隻鸚鵡夾9硬黎做gimmick

夜啲入場
張換票證都幾靚
港產片嚟講有驚喜
沙石係有 但不礙成個劇情既推進
自己睇得幾過癮 可能因為真係純港產演員 而接近每一個都冇嘥到 節奏唔算快 但又幾緊湊
估唔到馮志強變化可以咁大
歡迎各位睇完既巴絲熱烈討論
巴打覺得沙石係邊啲位
宣萱個啲位都好沙石下
準備入場支持宣萱
宣萱好撚正生動活潑
劇透 慎看
最主要有個位我唔係好明點解張繼聰本身係懷疑安志杰 諗住帶隻鸚鵡去試佢 但隻鸚鵡一發癲 張繼聰就跳左去懷疑黑仔?我亦唔肯定係咪自己睇漏野
我都係今晚睇 驚快縮場

老老實實有唔少劇情都估到
都有啲沙石同膠位
例如古天樂啲幻覺
最後fiona自爆個位又有啲突兀
同埋牛肉譚點解要等古生走咗先炸洗衣鋪

不過叫做睇得暢順
全香港演員全香港景真係睇得舒服好多

導演同劇本可以令全部演員都有所發揮 呢個要讚
不過始終過咗幾個月抗爭香港變得太快
電影嘅情節同某啲人物性格就開始有啲脫節同唔寫實
最尾一幕睇到有啲唏噓
你睇漏野
話說去完槍會之後
張繼聰喺門口問隻鸚鵡 如果係葉sir做 就嗌天才
跟住鸚鵡真係嗌天才
同埋牛肉譚點解要等古生走咗先炸洗衣鋪

如果古生死左 咪變相即係有人要殺埋古生 咁警察咪要調查落去
單案沒完沒了
咁單案咁岩係葉sir跟開 佢就係想令人錯誤地認為古生=兇手
但有乜理由佢丁點都冇懷疑安志杰 問個陣都好似係問古仔定黑仔(呢下如有錯請指正) 同埋成班警察第一次去案發現場 鸚鵡都見到黑仔 但冇任何異樣 張繼聰冇理由唔知
其實果part已經估到安志杰係boss
因為要就劇情 唔會咁易就開估
槍會個幕 安志杰走左之後鸚鵡都係keep住嗌救命
因為咁張繼聰冇懷疑安志杰掛
真係睇個part已經估到 因為有證據顯示唔係黑仔殺 但原來四個都有份就真係估唔到
啲蟻我估係強調古仔搵唔到真相 冇教好訓就心緒不寧 幫助解釋佢點解咁落力查 唔知有冇過份解讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞