[天下一出品]犯罪現場討論區

237 回覆
28 Like 12 Dislike

https://youtu.be/EFEqDOVVqBU
導演:馮志強
監制:爾冬陞
演員:古天樂 宣萱 姜皓文 顏卓靈 張繼聰
上映日期:10月24日

電影《犯罪現場》由爾冬陞監製,是馮志強集原創故事、編劇及導演於一身的驚悚犯罪電影,電影將由古天樂、宣萱及張繼聰等演出。故事講述一兇殺案中,大漢伏屍屋內,探員林法樑及上司葉SIR到場調查,但由於兇案並無任何目擊證人,令警方的追查困難重重。正當二人如墮十里迷霧,案發現場的唯一生還者卻發生關鍵作用…

我們可以遺忘 原諒 但必須要知道真相
睇呢套戲係 現實都係
願陳同學在天國安好

btw如果入黎係為左講一句
又係警匪
又係古天樂
又係呢隻雞 不了
港產 不了
聽個名都唔想睇

個啲人拜託上一頁 唔好未睇先踩 唔好阻住真心想討論呢套戲既人 多謝合作
期待嘅天下一出品 留個名先
我都好期待呀
黑仔唔係咩?
套戲仲有吳肇軒 凌文龍呢啲新演員 但係唔係天下一我就真係唔清楚
多謝沉巴開post 呢排真係冇咩心機搞
呢套唔似掃毒、使徒呢類大陸警匪片

走懸疑路線

主角古天樂係賊,搵真相
電影《犯罪現場》由爾冬陞監製,是馮志強集原創故事、編劇及導演於一身的驚悚犯罪電影,電影將由古天樂、宣萱及張繼聰等演出。故事講述一兇殺案中,大漢伏屍屋內,探員林法樑及上司葉SIR到場調查,但由於兇案並無任何目擊證人,令警方的追查困難重重。正當二人如墮十里迷霧,案發現場的唯一生還者卻發生關鍵作用…

做咩唔講最關鍵生還者係一隻鸚鵡
可能岩岩整得太急copy漏左一兩句
冇錯 呢套係走懸疑路線 唔係一般既商業片所以諗住入去睇大場面既巴打要留意番 呢套應該推理為主
我以為係宣傳部唔講
唔係 段簡介係有係我錯
我個人好中意佢既大樂師·為愛配樂
原來佢以前都編過幾多戲
幫推
感激冇嘢巴希望套戲上個陣大家反應會高啲
聽日同後日都有優先場
不過星期日發完夢唔知戲院會唔會收lu
千祈唔好劇透著 呢套自己期待左一段時間
btw係咪個個都有戲份先 定係有啲好似掃毒2個李燦琛咁 出場唔夠兩分鐘就死左
ok 咁等公映左再傾
好唔好睇?值唔值睇?
睇左既巴打 比幾多分?
唸緊一陣睇唔睇
我都好中意大樂師 真係好治癒
無計既 套戲拍個陣都唔知依家會咁
主題曲好好聽
套戲其實幾啱唔開心嘅人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞