[MOOMOO]MAMAMOO討論區[18]願榮光歸香港!四期已岀!惠真合作曲你今日聽左未?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
本身麻麻地goodbye concert睇完live完全不能自拔
聽到差啲喊

剪短左成個人靚晒
今次個舞台反而容仙比我印象最深
d高音位穩到又夠力
[TRANS] Part of Hwasa Vogue Korea (November) Interview

https://twitter.com/ch0sshi/status/1185505780906242049
三個主唱都好好
特別想講下 後面d高音固然係正 但我覺得前面Intro到第一段主歌都好正 好清楚聽到佢地中低音d音色 各有特色同唱法
竹馬兩把聲沙得黎又好唔同 正到
個人覺得論音色同唱法
Solar最擅長/適合一d力量型 爆發高音嘅歌 因為佢高音嘅projection做得特別好 例如I will always love you
輝狗最擅長/適合ballad 例如goodbye, i miss you
Hwasa論音色同唱法真係好有獨特性同屈左機 最擅長/適合一d chill d嘅歌例如上次嘅wish you were gay 但其實好多bgm較靜 可以俾佢充分展示音色嘅歌已經超啱佢 好似呢首 https://www.youtube.com/watch?v=Ex3E36_SNb4&list=PLk4gJg33qIF7rHqjS8LNVNIIWXp9vYDLi&index=61&t=0s 相信佢唱呢d真係好吸到路人飯 係一聽到就會有好深刻印象嘅程度
佢把聲可以明明前一粒音好似好沙咁下一個音就轉到好高重好清 1:37嗰句 好神奇
講起party people, 輝狗唱重寫這本小說的結局好撚好聽
[151020] 4 years ago Moonbyul posted on Instagram and fancafe.

https://twitter.com/TB_MAMAMOO/status/1185556455971123201
識貨我超鍾意果個cover 呢個係其中一個誘因令到輝狗變左我本命
想睇jyp對個cover有咩feedback但佢cut左
諗起DENQ話其他隊見到自己友表演都好興奮, 係得mamamoo有好似''害羞''既反應
上面果張 星好似xiumin
係睇落好似唔係好關心咁 幾冷淡 好真實嘅反應 完全唔care拍緊節目 同其他隊比個反差好正
youtube得番低清版雖然係full version
其他隊有時d reaction豐富到...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞