[MOOMOO]MAMAMOO討論區[18]願榮光歸香港!四期已岀!惠真合作曲你今日聽左未?

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
如果你唔會去韓國睇演唱會/追CB既話基本上冇咩用
唯一福利就係只有官咖有官木版塊可以睇到
THX
http://bit.ly/2BlSd8P
港場相有得睇啦

睇queendom上集預告張圖 我真係有諗過會唔會係唱i miss you (雖然都有諗過其他歌) 早知講早嚟啦估中好似好型 宜家變左好似馬後炮咁
今次個stage真係歴代級舞台 vocal方面完美到唔知講乜好... 好羨慕d觀眾有得聽現場live 三個vocal都唱得可以話係完美 但係輝狗把聲真係世界第一

真心好開心有queendom呢個節目 有幾個咁正嘅stage睇 同埋好鐘意同覺得今次選曲揀得好好 三個stage分別展示左佢哋其中三個大嘅長處
1. 把聲同stage presence好適合唱decal呢類較powerful嘅歌
2. 四人四色 各自同成隊都可以喺concept上有好多多樣性
3.純粹嘅vocal上壓倒性嘅實力
喺佢哋嘅歌中最能展示到第3點嘅 可能就係i miss you
狗把聲可塑性好高 唱到唔同類型既歌加上個range 好廣
完全覺得佢係underrated
其實韓國好多人搵佢合作,
我覺得佢係韓國嘅認可性已經好好,
問題只係佢嘅作品係咪大眾想要嘅作品,
對我嚟講佢唱咩歌都好好聽。

香港聽佢唱live goodbye已經一生難忘。
btw其實依度好多輝仔fans
打工輝
本身已經知佢哋會唱得好 但goodbye個live真喺超出我期望 一路聽一路不禁感嘆同佩服
我諗佢喺音樂人之間嘅認受性就好高
不過係大眾人氣唔高姐
不過輝狗都唔鐘意/習慣一個人上綜藝節目
Artist狗
真呀 一路聽一路由個心到嘩出嚟 好黐線
2019 ver i miss you apple music有啦

肚臍欣賞

Solarsido 1 million

我唔識欣賞豹紋所以冇嘢要補充
星條褲
其實右邊三個ok
星真係搞唔掂
另外三個一件褸一件背心一件雪紡衫
咁畀條豹紋裙佢著咪幾好
講真唔宣傳都上到一位真係唔差,
老老實實強國好撚多fands,
希望mamamoo一世都唔去強國開演唱會

惠真靚到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞