對生日蛋糕件事嬲還嬲,還請大局為重

275 回覆
642 Like 12 Dislike
嬲還嬲,但方向唔可以停,無謂因一少撮人而放棄,雨傘失敗除左有人當左嘉年華失去抗爭既心態,就係同時間有另一班人都心灰意冷。一但帶動到其他人跟住心灰意冷,再喚醒返呢班人再去抗爭就好難,幾可以肯定會由現時平分秋色(比雨傘時期我地多左好多優勢)變做劣勢。

與其話呢班人係太子站下當眾慶祝生日對唔住所有手足,如果我地亦因爲呢個所謂生日既錯誤而放棄我地所相信既理念而放棄,咁對得住所有努力緊人同義士嗎?

出面有人靜坐緊,有人好努力係twitter fb 做文宣,有勇武去保護同路人,有人係國際間爭取緊籌碼

我地無咩可以再放棄,今次輸左唔會有第二次
屌完就做返正經野啦

做錯在所難免
大家 大局為重。
大局為重
真心弱智 我都好嬲呀 但唔會因為個蛋糕就走去話你唔道歉我就唔抗爭喇
不如諗下犧牲既手足想要佢地既道歉多d定想要贏多d啦
唔好俾自己嘅憤怒帶自己風向,敵人會有位入
鬥智鬥力呀 巴打絲打
push
錯咗一次 屌完佢就算啦 下次唔好就得
話晒都係手足 大家都要繼續一齊戰鬥落去

push
同意
請大家集中火力推返行動同戰略posts
岩啦 繼續屌 齊齊入集中營
Pish
唉係,一齊推翻聽日嘅post先
完美內訌
我係港共popo見到你地班友為個蛋糕咁嘈都偷笑
我見好多人被人帶風向去起底又報警又盛
如果keep到呢團火呢副心機放落敵人度就好啦

要搵慶祝生日既人算帳係可以,但至少等我地贏左先好嗎?仲內鬥我地等步國民黨後塵被共匪圍剿
屌完做正事啦,痴線,成一半講緊蛋糕
簡化版 主線 日程表 (10.12-10.15 將會每天更新)

10.13 主線活動 (活動詳情請參閱其他行動POST)

10.14 香港人權及民主法案集氣大會

最新整 清晰易睇版 18區集會地點 (平常集會版,特別活動將另作安排)

唔係話強調苦行式抗爭,
但呢單野真係要屌

不過又開得太多post 咁解
抗爭就肯定會繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞