係法國exchange緊,你問我答

160 回覆
4 Like 3 Dislike
之前一個人去巴黎讀summer school 租第五區住 幾唔錯 治安好 唔同右岸好多大商鋪嘅感覺 d鋪頭細細間 店主好有人情味

樓下有超市包鋪café 地鐵站兩分鐘路程 仲方便過香港
之前一個人去巴黎讀summer school 租第五區住 幾唔錯 治安好 唔同右岸好多大商鋪嘅感覺 d鋪頭細細間 店主好有人情味

地方名?

入過呀 睇唻去睇確實位置
你話17 18區我都覺得幾安全
我一條仔行 唔理幫友is ok

呢幾個區 我有生之年都係生人勿擾了 上次同朋友 兩條麻甩佬 無穿無爛行返出來已經好好。btw我仲住過20區 都係玩鳩自己

諗緊住16
但幾間都無洗衣機同wifi

16區有錢佬區唻

就係做完research 知15 16治安最好 先想租果邊
但好貴租

有caf 巴黎大約700 歐到未補貼前

Caf 好似會搞好耐..我嚟半年炸
Caf我諗走果日都未有錢拎到

但你搞完會畀返之前幾個月 都咪話唔爽 二 三月到,要出世紙法文翻譯版。 去到揾個強國律師拿拿臨簽。50歐到,跟住房東既租約,要大房東,分租出來無。跟住都係填野 銀行rib,垃垃雜雜野。要有入學信,學生証,跟住等信交資料(差乜差物),search 定資料準備好就好撚快

呢幾個區 我有生之年都係生人勿擾了 上次同朋友 兩條麻甩佬 無穿無爛行返出來已經好好。btw我仲住過20區 都係玩鳩自己

諗緊住16
但幾間都無洗衣機同wifi

16區有錢佬區唻

但好貴租

但你搞完會畀返之前幾個月 都咪話唔爽 二 三月到,要出世紙法文翻譯版。 去到揾個強國律師拿拿臨簽。50歐到,跟住房東既租約,要大房東,分租出來無。跟住都係填野 銀行rib,垃垃雜雜野。要有入學信,學生証,跟住等信交資料(差乜差物),search 定資料準備好就好撚快

依加可以上網搞 其實幾方便
14 15區 女仔住安唔安全
一個人去巴黎有無咩要注意
基本個d錢分開袋 袋咩前面 已經有google到

地方名?

計地鐵站的話就係censier-daubenton

留學生想住d新d嘅屋 14區bercy都唔錯 個邊有d屋比較似香港d私人屋苑咁 而且個區young d chill d
Parlez vous Francais?
14 15區 女仔住安唔安全
一個人去巴黎有無咩要注意
基本個d錢分開袋 袋咩前面 已經有google到

安全區啦 其實無google 咁危險,注意下就好 同埋其實我一般出街拎20€ 都係look 卡多。
我都係法國exchange 非巴黎
想知有咩好西食

Non

Non

Oui non oui non merci bonjour ça va c'est tout 識呢啲啦起碼

Non

Oui non oui non merci bonjour ça va c'est tout 識呢啲啦起碼

salut

16區有錢佬區唻

但好貴租

依加可以上網搞 其實幾方便

拿拿聲搞
但我唔知公司出working visa 我定working visa
等佢出埋即apply
Btw 巴打可唔可以留個tg
好多嘢想問

我無tg....
有冇人都係嚟緊sem1去exchange
上個sem住左半年aubervillier 冇穿冇爛返香港
Btw 我以前住里昂 巴黎去過兩次

Non

salut

A bientot
樓主失蹤
有冇人都係嚟緊sem1去exchange

Sem 1 intern
一個人去

有冇與趣交換tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞