係法國exchange緊,你問我答

160 回覆
4 Like 3 Dislike
易唔易俾人偷野? 下下個月去 好驚有人搶野/偷野

無比人偷過 袋銀包放前面實無死

我一開始黎巴黎 連手機都唔咁拎出黎 宜家成日係街做低頭族

係咪細袋/斜揹袋好啲
有冇食法國妹?

肉地

法國妹,不了

巴黎好多唔同種族,尤其係難民
唔係下下都分得清邊啲係法國妹
好羨慕。
巴黎exchange緊lm
ams 同paris 有咩必去景點

paris: lourve 聖心堂 巴黎鐵塔 聖母院
必去打卡位主要係呢啲
如果鍾意睇畫既話 呢到既博物館應該滿足到你

ams: anne frank house 睇過本書既話感受會好深
風車村 紅燈區 coffee shop

其實主要睇你鍾意咩類型既景點
法國人會歧視唔識法文既人?

唔知佢有無歧視我 但係佢地啲英文真係好唔掂

咁點溝通

你去subway點溝通

你youtube打france thief 好多依啲片

唔好嚇我 exchange果陣有無遇過搶野/偷野?

真心無
其實無你地諗到咁危險 唔好掉以輕心就得
想問下日常洗費貴唔貴
下個sem去法國

出街食野貴 但自己煮就平好多
去完北歐國家覺得法國其實唔貴

巴打成個exchange預左幾錢

一個月基本洗費一萬港紙啦 旅行就豐儉由人啦
地鐵好臭
巴黎exchange緊lm

會唔會識你
跟住去邊度玩?

睇下附近有咩國家好去
地鐵好臭

尿
想問下日常洗費貴唔貴
下個sem去法國

一皮住都無左七k啦。巴黎未計caf...我去左 我去左東部西部 同我本身住東南部 都覺得唔夠玩,自駕。avis 租車平
有啲興趣想去法國但又驚恐襲
遲啲瑞典exchange 巴打去過有咩感受

+1
4個國家玩左d咩 有無邊個最正同最差
想問下日常洗費貴唔貴
下個sem去法國

一皮住都無左七k啦。巴黎未計caf...我去左 我去左東部西部 同我本身住東南部 都覺得唔夠玩,自駕。avis 租車平

住我就大約4000幾hkd一個月 都算平

唉唔識渣車啊

+1

呢啲野無得驚架啦已經睇開左
不過最近法國選總統 恐襲的確會增加唔少變數

瑞典雖然話係北歐五國中最平其實都貴 可能我窮撚啦 不過啲野貴得黎好高質 感覺係個好organized既國家 同埋瑞典人個樣雖然望落去唔係好nice 但其實心地勁好

仲有瑞典人既英文好好!!!唔同法國人
知唔知南法有冇地方好去?
4個國家玩左d咩 有無邊個最正同最差

好難答得哂你玩左啲咩 但大部遊客會去既景點我都有去玩

環境最正係荷蘭 (女都係) 但個人最鍾意都係英國 特別係Liverpool

最差又無話邊個特別差既...不過ireland就感覺無乜特色

無啊我都想知啊 仲未玩過其他法國城市
法國exchange 緊 lm
.法國讀書lm

無啊我都想知啊 仲未玩過其他法國城市

Cannes nice bordeaux carcassonne provence

無比人偷過 袋銀包放前面實無死

我一開始黎巴黎 連手機都唔咁拎出黎 宜家成日係街做低頭族

係咪細袋/斜揹袋好啲

斜咩放前面實無死
如果驚再加隱影腰包放重要野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞