今年稅貸抵唔抵玩?

585 回覆
34 Like 3 Dislike
通常有糧單/銀行statement出糧紀錄都得
正呀!
仲有匯豐恒生上商未出優惠
對唔住各位巴打
其實我有個好蠢但一直想攪清嘅問題想問
係唔係一定要嗰間銀行有戶口先可以借稅貸
唔係,可以入落你本身間銀行
其實tax loan最開頭真係借俾你用黎交交稅個額
係而家慢慢演變到稅額3倍/ 用月薪開始計
tax loan無佣食
邊有sales會做呀
落去分行好過
tax loan最好架喇 明碼實價 用loan amount黎分interest rate
唔似ploan要睇左你信貸報告先出到rate
所以你其實上網睇番邊間20萬最平 點先做到個loan amount就可以去申請
唔好意思,推post & 借個靚位

鐘庭耀教授為今次運動發起了超大型全港民調,追蹤長期民意,做份國際文宣,話比全世界聽, 5毛網軍不代表香港人(眾籌到而家先30%, 仲要大家支持)

連登post: 鍾庭耀教授都企左出來....你仲做冷氣軍師??
https://lih.kg/1675545

眾籌link: https://www.collaction.hk/project/story/1209/
Tax loan 唔駛睇信貸先出
今日先知
照睇信貸報告黎做審批
但tax loan既利率係按loan amount計
所以ff gg hh grade都可以有靚息

例如ff grade 可能你既外債比率可以有16倍 批到8倍月薪既貸款俾你
但gg grade可能守12倍外債 max做6倍月薪咁
間間批核準則唔同 我以前做審批部就知我果間係咁計
未有稅單點計?即係月薪幾倍?
Citi回咗我20萬12個月,總利息支出大約$6500
36個月 20萬 sc 就最抵 可惜伏, 東亞3.27%算唔算抵
sc點伏?考慮緊sc
1.68咁撚低
上面有講 個rate 某程度上假
我都有印象見有講過,但又揾唔返
如果唔係稅貸而係用信用卡果個現金分期應該就真的? 我入150k24個月收我7200息算唔算好貴?
咁當然啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞