今年稅貸抵唔抵玩?

585 回覆
34 Like 3 Dislike
https://wealth.hket.com/article/2469144/【稅貸攻略】花旗稅貸最快即日批核%20%20現金第2日到手

花旗銀行正式公布 2019年「稅季貸款」,特選客戶的最低實際年利率為2.01厘,跟去年相同,但至少要借150萬元才享最低息(見表)。該行更標榜最快即日批核,現金第2日到手。

花旗稅貸有5大特點,包括:零手續費、6,000元現金券獎賞、貸款額最高達200萬元或月薪12倍,但以較低者為準、還款期長達60個月,以及貸息由2.01厘到4.49厘。

貸款人由今年10月4日至12月31日期間申請其稅貸,並於明年1月15日或之前成功提取指定貸款額,包括戶口結餘達800萬元的私人客戶等指定理財戶,最高可享6,000元現金券。貸款額愈高,現金券獎賞愈多。

廿萬分分鐘要5% 好似貴過上年?
5%以稅貸黎講係好L貴
20萬 2%就會借 5%就收皮
今年d稅單都無咁快有。
可能唔使稅單都得
2%上年都做唔到啦
年尾先申請都未遲
好似幾貴
其實稅貸有乜著數?
私人無抵押貸款黎講相對較低利率
今年hibor 又高。mortgage rate 又高。p loan tax loan 點會平呀
返唔返去以前平rate 架啦
唔諗下以前 hibor rate 0.2. 呢家 1.8 呀
唔係唔交,係一蚊一蚊咁交,最後再交多一蚊
大家借完會點投資?
2.35%以內已經算好啦,除非你真係借1m以上
All in 熊 下年等買樓
咁都2.15%堅唔堅呀?
定係氹人申請咋
Quote過 完全做唔到2.15% 懷疑只係slogan
Correct
之前dbs 開我card loan 2.7 % 借50個
Hsbc staff
雖然未有稅貸offer 但岀左offer可以幫各位fight平d個息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞