[手殘絲]曲髮夾比拼 GHD vs Amika

80 回覆
125 Like 8 Dislike
嗚嗚嗚 遲下再睇
謝謝絲打
如果接受到可以用膏狀定型 應該就夠Longlast
好冇用 有冇咩心得
t3 得風筒, 無youtuber 吹到咁神

ghd 直髮夾就真係好鍾意, 由gold vi 升到gold v 最後換埋platinum plus
GHD完勝

再高級d 果隻

就係日本既hairbeauron (我有直同鬈夾
佢標榜夾完既水份仲多過未夾
漂過夾都唔甩色

GHD我都有 送左比老婆

利申: 髮型師
用hairspray 先無咁易笠同塌

睇你識唔識簡spray

上product 仲易drop 如cream 狀
其實造型cool down 最重要
P牌投唔到...Dyson真心正, keep到又唔傷頭髮, 係要多一倍時間整頭啫
如果Amika同ghd揀嘅就ghd platinum+啦...set頭快又唔傷頭髮, Amika其實無咩特別
佢風筒好用直發夾曲髮夾都好好用喎
兩個都有 ghd好用
GHD 完勝
直髮platinum 有國際電壓 夾出嚟又順滑
曲髮soft curl tong 夠熱而且易上手
除咗貴啲之外冇缺點
我都覺得鐘意/成日玩造型應該入手dyson

可惜我手殘
Ghd platinum + 水貨係咪無包裝紙/膠包住個盒架?
用緊GHD 好好用
GHD係唔係好易壞?
上網search過 好似話香港電壓唔穩定 所以會成日壞
想用嚟整自然啲嘅鬈應該買ghd直髮夾定鬈髮棒好
如果鬈髮棒應該買邊款好 thxxxx
你講日本嗰隻好吸引 見amazon有?好似二千幾?
係咪轉插就用得
3千約

我2月會再圓多枝細既用 應該直接去日本買
用咗成年 差唔多日日用咁制都無壞過 完好無缺
Platinum? 水貨定行貨?
用咗兩年差唔多三年 (行貨)ghd真心好用夾完之後啲頭髮又好順滑
Yes 係selfridges買㗎
AMIKA不了
之前D人話罷買
平啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞