[手殘絲]曲髮夾比拼 GHD vs Amika

80 回覆
125 Like 8 Dislike
邊到買Ghd平
頭髮又軟又幼係咪唔洗玩
留名想知同普通直髮夾有咩分別
利申 用開babyliss夾直 基本上個頭前一晚有吹好既話 夾完都keep到成日
可以試吓搵代購 或者selfridges/amazon 再格價 我買左129鎊
直髮易Keep好多夾直嘅話基本上我幾耐唔洗頭佢就直幾耐
可以用Hairspray定型呀夾曲嘅話頭髮整硬身小小會好睇啲
髮質粗硬 含淚用緊amika
我夾開內彎 夾完都幾乾下 潮濕天好快打回原形 而家既天氣hold到半日既

想睇多啲人分享GHD再諗換唔換
自膠想覆下面果位巴打
到而家都會keep住染 我覺得天生髮質唔太好都關事 我洗頭護髮素同髮尾油都會用 夜晚梳到好q順訓醒起身都係會打kick 好羨慕人地啲秀髮
剪短髮呢樣嘢就係成日都諗但永遠都冇付諸實行不過都要認真考慮下
Btw試玩Ghd後感:
-碌野的確熱得好快 一開制幾秒佢就冰(即係好似代表已經熱到185度
-易用 曲得明顯 佢曲夾都有幾款 classic curl/creative curl/soft curl... 用每一支果種曲都好唔同 神奇在手殘到Handicap咁都同Model果隻效果幾似
-重量大小:係幾大支下 帶出街/旅行會麻煩 但唔算重
幾適合:髮量較少 唔使好長頭髮既女仔
因為夾完頭髮會變得蓬鬆 營造髮量多嘅效果
:夾完D頭髮真係好Kick 洗頭果陣差d以為洗緊假髮
應該係夾得太耐搞到頭髮傷晒?
我個hairdresser幫我夾時係卷一卷就拉返支夾出嚟,唔會停留喺同一個位
你洗頭後 同埋夾前都要用髮尾油 真係差好遠下 我每次都會禁6/7下份量
去試Ghd個sale問我係咪真係買架
幫我揀左買amika

另外個sale又話amika賣service 上網買平好多
其實ghd都係上網買平成千
貴成千連service都無
咁我要買ghd都上網買啦洗鬼係你到買
美麗華分店真係有錢都唔比你地賺
我所知係分店買amika佢會比張卡你 好似得閒可以走去門市幫你夾造型唔洗錢
但我覺得如果上網買平一大截就緊係簡平啲
大家如果一路1516 可以把握Black Friday 上網買 平好撚多呀屌
睇左幾間Platinum 都要 170磅 是咪已是最抵?
有無絲打用過 cloud nine? 有得較溫度,睇外國youtuber 比較效果同ghd 差唔多
推介ghd long lasting d
Amika好處係可以較温度可以無咁熱 無咁傷頭髮
但香港夏天用hairspray唔會好易塌咩
我頭髮軟幼從唔開叉 之後次次夾完就半個鐘打回原形 好慘
有冇巴打都係用ghd
上年喺sf買platinum好似係12xx
應該最平係sf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞