[手殘絲]曲髮夾比拼 GHD vs Amika

80 回覆
125 Like 8 Dislike
其實呢排好似興用直髮夾夾曲髮 但對手殘嘅人黎講真係會越夾越柒
想入手支靚小小嘅曲髮造型器 有冇絲打有用後感可以開心share下
= ghd
= amika
Why not T3
有冇人可以分享下Dyson嗰個?
Dyson有個造型器非常高階 一支野配6/7個頭俾你想整咩都得 但真係太貴4xxx$
第一次聽呢個牌子其實可以換前面個頭既卷髮器真係幾吸引
Dyson嗰個你當係吹頭髮嘅效果
即係佢直又唔會好直
曲又唔會好曲
效果出嚟自然啲囉
Ghd 同amika都有

ghd好用好多
我有
但我手殘到dyson 都用唔到
真手殘唔好用
Babyliss咪有個curl secret塞哂D頭髮入去等三秒佢幫你卷嘅 果個啱哂手殘但我覺得佢整出黎個曲都幾柒下
其實我本身已經電曲左 但真係唔知咩事冇剪過但個頭完全曲唔起唯有用真係有即時效果既曲髮夾
漂過?
沒有 不過應該傷到同漂過差唔多 細個又拉又電又染
GHD AMIKA 同 dyson都擁有過
自然度 D>G>A
Amika 真係好垃圾 夾完係有個形但係會好乾無曬水份
GHD無咁乾但唔Long lasting 夾完一陣就打會原形
Dyson 我會前一日洗完髮順便整埋 好自然既大波浪可以Hold到第2日洗頭前 好似電完髮半年最自然最靚個個moment
我平時剪開嘅髮型師幫我set頭時都係推薦GHD

我自己本身有個日本買返嚟 曲直都得嘅髮夾

但成日夾完半日就已經直晒,夾得太耐又怕會乾

所以最後都係perm算 唔使煩

自己夾又晒時間又會好熱
三支都擁有絲打都對hairstyle幾有研究
訓一覺都仲Keep到波浪咁犀利
Agger 夾頭髮就係想靚靚出街 但怕熱夾完已經成身汗
好燒好想買dyson
哈 最後因為 A太廢所以2手放左出去再買GHD
Dyson 真係睇髮質 我比較乾同硬就可以Keep得耐啲
我roommate玩完一邊啲頭髮唔洗5分鍾就直曬
最後決定入手ghd!希望適合我
GHD都有幾款 你地會推薦用邊款 打算上網買 唔敢去counter問有咩分別
platinum!!!!
我試過好Babyliss
頭髮厚整到好攰
Ghd幾好用

但我髮質唔洗一個鐘直返哂
有時噴左野都Hold唔到
我已經有佢個直髮夾 好難夾到曲
想買番個曲髮夾 又有無推薦?
GHD好用好多 好易夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞