全民反抗gogovan幫狗運兵

354 回覆
924 Like 18 Dislike
push
咪撚on9 啦
黑紅黃藍既原則我明白
但GOGOVAN既做法係加大出黎遊行同普通聚集既風險
若果係有心提供車輛俾狗做運輸既話
我唔會反對爆曬所有GOGOVAN既車

唔該啲仆街唔好講有GOGOVAN車手係黃
你咁講係令手足陷入危險 唔好拋低一句有車手係黃就算 見一架爆一架
good finding!!!
Fuck you gogovan
我們必須做好英文Fact checked 事件表/YouTube影片,做好時序 每星期發生的暴行 ,寄給國會議員!

VERY GOOD suggestions!!
1) FC done
2) send REGULARLY
3) VIDEO
4) TimeLine of events
港產初創公司GoGoVan日前與內地的58速運合併,搖身一變成為估值超過10億美元(約78億港元)的「獨角獸」。雖然得到「雙馬」加持,但網上指其「染紅」的謾罵聲四起,創辦人林凱源對此甚為不滿,「我唔想香港剩係講紅唔紅」。

新公司獲阿里巴巴直接持有,再加上騰訊(700)本身為58系的大股東,GoGoVan等於獲得兩間公司創辦人馬雲及馬化騰加持,如果它是上市公司的話,在財經人士眼中單是「雙馬概念」就已經可以將股價炒到高一高。
返工放工戴口罩 呀喂
果張貼紙一個月收200定300
call過個司機傾計好支持學生
錯不在司機
一路都只會考慮用call4van
同意
聽聞幫gogovan貼貼紙賣廣告會有錢收
Call台型式 司機自己揀單接
未必關gogovan事
睇定啲自
無知一問
黃點解唔去call4van做
要做gogovan
關go-go van 咩事?唔係私人自己接job 咩?
遠水 希望有4000和理非幫手

https://lih.kg/1638741
Gogovan一台獨大係不爭嘅事實
Call4van都係呢排先有名氣啲
因為gogo 係大台 其他台冇乜單接 好多司機比佢壓榨冇聲出
唔好呀喂,啲車其實只係靠平台 call 車咋,大部分唔係公司車。
揸gogovan既都有黃既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞