【和理手足入】NBA事件好好運用至少贏到一個月國際輿論

242 回覆
282 Like 2 Dislike
要明確表達出香港人係因為擁抱人權自由,對被大陸逼害欺壓的國際社會身同感受,所以先至出聲聲援NBA
再懶係嘢啲可以講埋就算美國唔幫香港,香港人一樣會為美國國民的言論自由護航
外國左媒實射到一地都係
聲援NBA的意義係在於以靜制動,我哋唔駛好落力咁R美國去幫我哋,甚至唔駛主動提美國人民關注香港人權
NBA事件就好比一舊礦石,我哋的任務只係將佢鑄成一把刀,用大陸美國兩邊人的怒火嚟燒紅佢,最後只需要等人拎起依把利刃,一嘢劈到中國出血
是為借刀
反共浪潮開始蘊釀,依家企出嚟聲援NBA就等同於飲到頭啖湯
件事係以香港做起因,趁依家香港的焦點仲未被模糊,快手收割美國民氣先可以得到最大迴響
Pish
香港都有nba,連外國記者都關心nba會唔會學國泰炒人,我地遊行名正言順
又可以出美國旗隊
行去NBA office送蜂蜜又得

連豬話你地連Retweet咁簡單都唔做 點光復香港呀
https://twitter.com/Sun_DMoreyFan
呢個係Fundraising Organizer嘅Twitter 大家一齊去Retweet + say thank you to 咁多位 sirs and madams
搞大佢
香港發生既事唔好減弱,尤其是929-10.1 呢段時間個堆爆眼,開實彈
聲援NBA,爭取言論自由
聲援一下新疆吧,美國通過了人權法案,也對參與新疆鎮壓中國官員實施制裁

將中共最忌諱個堆都攞出黎就岩啦
可以顯得我地對呢D價值既重視,而且都要反共架啦
要天滅中共,就要多D搬佢既罪行出黎鞭
Support! Stand with NBA. 係咪要買球衣?
光復籃球 玩具革命

十八區運動 籃球革命!
正式宣佈 星期日全港籃球友誼賽遍地開花!
https://lih.kg/1642262
普通球衣已經ok,重點係你手上塊牌同新聞點寫
好主意
#AntiChiNazi
啱,依招可以將香港拉向美國,同時將美國推離中國,大陸佬愈嬲愈出去柒,香港聲援人權自由依個對比就愈大
我哋國際線最大的任務就係將中國vs香港潛移默化成極權vs自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞