【和理手足入】NBA事件好好運用至少贏到一個月國際輿論

242 回覆
282 Like 2 Dislike
NBA事件支那人自己衝出嚟柒就大家都知啦,中美兩國人矛盾升溫,美國人開始蘊釀緊對中國的不滿情緒,可以話係個天都企喺香港依邊

廢話唔多講,我想講嘅係點樣先可以令香港喺依件事上面得到最大效益呢?

我思前想後,認為香港人企出嚟公開聲援NBA同美國言論自由係最關鍵,而且最為重要的一步

點解?因為依一步棋根本冇得輸

假定我哋十八區開花,勇武手足繼續裝修的裝修,和理手足就嚟個聲援NBA遊行,人唔駛好多,最低消費幾百個人舉牌就已經達到個效果

記者影到個畫面上到國際新聞啲人會點睇?

首先支那人一定會屌晒鬼先,會更加認定NBA係企香港依邊,然後加大火力去繼續洗版911,徹底激嬲美國人,驅使美國奶共商企歸邊,同時間美國人自然會俾香港人感動到,更加堅定支持香港

驚有狗點算?得罪講句黑警如果出現先會係成個行動的高潮位

因為若果黑警衝出嚟暴力驅趕,個新聞標題就會係《香港示威者聲援NBA言論自由 遭警察暴力對待》

個意義就同以往的警暴新聞完全唔同,以往的新聞係香港示威者為爭取自己人權而被警暴,依次就係香港示威者為聲援美國言論自由但就受到警暴,單新聞上咗國際美國人會點諗?其他國家人又會點諗?

雖然黑警可能睇到依個Post,但係只要有少少暴力行為都夠佢死,所以依個行動好大機會會得到國際迴響

關鍵字 #和平 #受欺壓 #聲援美國 #言論自由

個道德高地高到起飛

行動主要目的:
1,幫中美矛盾撥火
2,博取美國人同國際好感

如果成功的話個效果分分鐘好過做一個月文宣,連登仔最鍾意的國際輿論實冇得輸

至於日期的話我覺得擇日不如撞日,不如就索性擺埋喺雙十同慶祝民國國慶一齊搞,日子都唔駛再擇

#Stand with NBA!
#Free America!

以下開放討論
stand with NBA!
fight for freedom!
最好係NBA 黎香港打番場,包保全世界拍手掌,贏面又大賺,你估班憤青身體誠唔誠實?可惜機會低到喊
平時就玩具撚 依加就nba手足lol

利伸 玩具撚 支持
依啲嘢我哋邊控制得到,只可以儘量做咗我哋力所能及的事先
嬴左你叫我含撚都得呀
一切可以利用既野都要利用
英雄所見略同
我都係咁諗,咁大單嘢我哋唔出嚟推波助瀾,撈下油水邊對得著自己
實利用到盡
點火
一定要扣上國泰宣揚
屌 由人地stand with Hong Kong變左我地依家stand with NBA 笑撚死
點火行動,正式啓動
有得諗 搞個集會幾百人舉牌舉美國🇺🇸旗叫口號 傳去美國 大家互相支持抵抗支共 冇得輸
就係咁先有黑色幽默
本來被同情的弱勢一方,反而去聲援強大強勢的一方,左膠一定好鍾意
Yes

要扣緊香港被同様逼害嘅case
Eg 國泰
銅鑼灣書店
多年來入大陸要護旗嘅藝人

國際文宣強調我哋一早係咁

非也
唔係多謝人支持,亦唔係求助,而係作為同被赤納粹逼害的一份子聲援NBA
自由無罪,言論無罪!
幫我retweet
支那狗話支持911. 返去睇CBA啦

https://twitter.com/yfreeeeeeehk/status/1181560873963290629?s=21
搞個好似之前足波手足放低成見大集會
唔同球隊球迷一齊聲緩NBA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞