【和理手足入】NBA事件好好運用至少贏到一個月國際輿論

242 回覆
282 Like 2 Dislike
唔理睇咩波都好,自由的權利係共通的
下次發夢,一人一籃球掉鳩popo
會唔會好撚有noise
一定要relate 香港去NBA 到
外國就係想要ed有趣新聞
報黎報去都係邊度破壞,射傷邊個
仲有10零日就開季
keep住推,等小支支享受下自由
睇波都要黨批准嘅自由
諗起都興奮
咁大粒彈跌喺地下,香港人唔係唔好好利用呀嘛
stand with nba
同樣係警暴現場,手上面多塊stand with NBA牌成件事已經唔同晒
唔係要將NBA 事件link 落香港,而係要將佢link 落美國大選
講真我識既大部份美國人都係比較在乎自己內政
而佢地最鍾意講大選既野
要將呢樣野納入佢地既選舉議程先可以繼續炒熱件事
例如迫兩黨所有總統候選人表態
尤其係之前撐過中既bernie sanders
好想睇佢哋發癲繼續洗版911,keep著發大件事
跟著開季就有好多花生食
各位其實我們可以看到中國政府在過去三個月基本上什麼都沒有做過,只是找一些低級的國務員官員打一下口水戰。

但大家就忽略了一點了,這一點極重要,因為國家是努力在內地做文宣,不停的重復示威者暴力,拍假新聞,力求內地市民不只是反港獨,是反港人,未來一聽到香港人,就跟聽到新疆人一樣,所以中國政府的春袋是14億人民的文宣,這個你們必須正視!

中國政府的春袋是14億人民的文宣,這個你們必須正視!

中國內地的假新聞包括示威者設路障並強逼司機捐錢,不然打爆汽車。法官是支持示威者所以不威者不會坐監的。示威者老師打警察的三歳孩子....太多太多了,目的就是為了給內地人一個觀點,香港人是反國家,香港人是垃圾。

如果我們今天不文宣內地,革命不可能成功,而且更會影響這一代及下一代的真香港人。

文宣,你們是時侯出手打入內地了!
twitter
劉細良建議 「用 NBA 事件」同「香港人白色恐怖」混為一談

咁外國人就會明白香港人面對住既恐懼同無奈
掂喎!!
依個當然係目的
但就唔應該由我哋把口講出嚟,我哋只要聲援下nba,幫件事繼續發酵,自然美國有人會幫我哋做
借刀於無形,唔駛親自出面嘅
Twitter
文宣組
十八區開花,和理手足一樣有得參與
核彈唔係勇武專利
維園修頓一齊打籃球和解大會
時間我建議定喺入夜之前,一嚟保障返和理手足,費時班狗趁夜晚亂鳩拉人,二嚟記者都好跟啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞