聰哥:我輸嘅係四年玩爐石嘅時間,香港輸係一世

708 回覆
6800 Like 18 Dislike
因為在《爐石戰記》(Hearthstone)大師職業賽受訪高喊「光復香港,時代革命」的「聰哥」Blitzchung,今(8)日接獲暴雪判決後,旋即在晚間開實況回應,除了叫大家不用擔心,更強調自己「完全不後悔」。

Blitzchung 8 日晚間在自己的 Twitch 頻道開實況回報現況,開場先說明轉播單位當下可以阻止他,然而還是讓他說了。暴雪娛樂在事件發生後,沒有主動與他聯繫,只有 8 日早上收到通知被禁賽的電子郵件。

被問及如果 6 日大師職業賽沒有獲勝怎麼辦。Blitzchung 強調「有些事情是一定要贏的」,他更補充道「今天在爐石上面輸的是四年的時間,但是香港輸了是一輩子的事情」

https://clips.twitch.tv/RelentlessBoredPistachioM4xHeh

人地賭上成個職業身涯 你地可唔可以為佢罷工一次?
聰gor
雖然我唔打機,多謝你用事業支持大家
睇佢呢一句咁短嘅野已經流左眼水
真香港人
聰哥
收皮啦分化撚
點解重要回佢
Blk咪得
沉迷電競日日打=唔係同路人?

介唔介意解釋下兩者邏輯係邊
咁都要分化
人地錢同比賽生涯都無埋
仲要比你呢啲人捉鬼
咁你犧牲左啲咩啊又鍵士
欣賞下人唔得咩
respect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞