屌你老母我唔要聽日恢復大家當無事發生返工返學啊!!!

322 回覆
521 Like 22 Dislike
Push
搞公會先罷啦
方案二啦
推呀,講到幾嬲都好
放假去做唔夠咪,上班日都要抗爭
打仗仲有分日子㗎咩!!!!
推行動post
.
「從今日起,提早返工返學,搭黨鐵,和你迫!只上不落!」

真係好撚嬲!

我地成日話見到勇武手足被捕受傷好唔忍心,但和理非又從來無行動升級。罷工攪極都攪唔成,有咩好講?

拿,我依家諗到個方法,俾所有唔敢罷工、好撚鍾意返工既人參與,就係:
提早返工、搭黨鐵、唔落車!

唔該所有人提早一個鐘出門口,全部去搭黨鐵,係,平時唔搭既都要搭!(我知好多手足未必接受到,一陣又話我係鬼,但聽我講埋先!唔同意再屌,好無?)

上左車,就一直搭到總站,中途唔使落車,總之淨係搭車,乜都唔使做,唔使阻人上落。你買左飛,搭黨鐵,無犯法、無問題。唔使戴口罩、唔使著黑衣,同平時一樣正常返工返學就得。你係普通巿民,無人會攪你,黨鐵職員、黑警都無你符!
只要人夠多,令到人上唔到車,自然可以擴散個效應,癱瘓交通,黨鐵受影響,又會迫人搭返地面交通,就有可能癱瘓全城交通。

我知道好多人唔夠膽罷工,驚到時得我一個罷工咪死?拿,呢個我都幫你諗埋啦,你係早左一個鐘頭出門口,如果多人響應,癱瘓成功,你就大條道理同公司講返唔到工。但萬一真係無人響應,行動失敗,交通正常,你咪準時返工囉,專登提早左一個鐘出門口俾你做buffer架仆街!嗰日當乜事都無發生過。但一日失敗唔代表永遠失敗,日日keep住做,我相信咁樣做成間接罷工既機會率,重大過你地一直等永遠唔會出現既真罷工!

和理非、返工撚,如果咁低成本既行動你咁都唔肯做,唔好同我講你有幾支持運動、有幾擔心勇武!

從今日起,提早返工返學!搭黨鐵!唔落車!只上不落!

香港人,反抗啦!
起碼用一個月時間日日loop就得
上次有版你睇
冇人罷
推呀
我推啊
現在啦 乜春刻不容緩 口號?
(行動Post) 用創意推上各大傳媒頭版!和理非面具人鏈!
https://lih.kg/1635995
幫手推行動post
地鐵星期六日 公眾假期就唔開
星期一至五就一車車運d上班族同學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞