實現每月賺5%,三月份post(續)

969 回覆
22 Like 0 Dislike
小結+展望

今日放曬3311,由放好多唔同價位都有放,平均大約12.7x,今個月既目標,嚴格上泥講,我未達到,差少少。暫時比自己本月分數合格60分

今日用左大約35%資金入左1958

入既原因係因為之前既盈喜消息炒上既部分,因為早幾日氣車股全線被沽既時間已經低消,釋放價既既上升空間,加上23號上業績,等代時間不長,值博率高,所以入左貨。價係8.36, 我自己認為個價都比較穩,風險相對細。

下個月既投資組合,好有機會由三隻股票組成

981 2689 3993/1208
資金分佈大約:32% 40% 26%

相信好多巴打有睇,甚至有貨,詳細唔多講,
業務穏定,大行睇好,10蚊水平有支持。我相信橫移既階段都準備結束,上反11.5應該不太難

紙業股,係財務上,盈利大增數倍加上債務比例下跌,利息成本下跌,雖然同業小型企業加始減價,但由於本身產品已經有較大價格競爭力,所以短期冇需參與減價。絕大部分大行睇十蚊樓上到14蚊,反映上升空間足夠。短期睇反上year high 10.4

3993/1208
呢類資源股都受大行睇好,原理同基建股一樣,受惠於基建增加,都會造好資源股。但價會受貴金屬價格影響,有比較大既不可預測風險,所以見意減低投資比例,兩個都睇反3.5左右水平

希望係三月完成部處

自己都研究下先
已經持有981

如果3隻比較,有無邊隻重點出擊?

巴打都已經畫公仔畫出腸
連佢自己既投資比例 風險同分析都講哂出黎
認真啲消化下都咁難咩
巴打加油 支持
想轉玩期指唔玩正股了

今日夜期跌到仆街 大家小心
天日一定唔會好市
希望我隻京氣可以頂到出業績
想轉玩期指唔玩正股了

今日夜期跌到仆街 大家小心

天日一定唔會好市

咁點解唔聽日先入
天日一定唔會好市

點解咁講
反而諗緊700同3888聽朝會點
天日一定唔會好市

希望升返
利申 揸住1958蟹貨
到返差唔多價就走
天日一定唔會好市

巴打何出此言?
因為多張成績表要公布?
小結+展望

今日放曬3311,由放好多唔同價位都有放,平均大約12.7x,今個月既目標,嚴格上泥講,我未達到,差少少。暫時比自己本月分數合格60分

入既原因係因為之前既盈喜消息炒上既部分,因為早幾日氣車股全線被沽既時間已經低消,釋放價既既上升空間,加上23號上業績,等代時間不長,值博率高,所以入左貨。價係8.36, 我自己認為個價都比較穩,風險相對細。

業務穏定,大行睇好,10蚊水平有支持。我相信橫移既階段都準備結束,上反11.5應該不太難

紙業股,係財務上,盈利大增數倍加上債務比例下跌,利息成本下跌,雖然同業小型企業加始減價,但由於本身產品已經有較大價格競爭力,所以短期冇需參與減價。絕大部分大行睇十蚊樓上到14蚊,反映上升空間足夠。短期睇反上year high 10.4

3993/1208
呢類資源股都受大行睇好,原理同基建股一樣,受惠於基建增加,都會造好資源股。但價會受貴金屬價格影響,有比較大既不可預測風險,所以見意減低投資比例,兩個都睇反3.5左右水平

希望係三月完成部處

自己都研究下先
已經持有981

巴打都已經畫公仔畫出腸
認真啲消化下都咁難咩

正宗申手黨,就黎比埋個戶口樓主幫佢買埋
天日一定唔會好市

巴打何出此言?
因為多張成績表要公布?

上面咪講左夜期跌囉
小結+展望

3993/1208

希望係三月完成部處

自己都研究下先
已經持有981

巴打都已經畫公仔畫出腸
認真啲消化下都咁難咩

正宗申手黨,就黎比埋個戶口樓主幫佢買埋

佢係想直接入錢去佢戶口算
港女一開波應該先跌400
每日一屌981
昨日入左883 $9.06點睇
每日一屌981

繼續坐

8.950
981 繼續坐☹️

即走要快

咁快走?
今日入981會否危
[quote]今日入981會否危[/quote打算收市前/中午開市前入
[quote]今日入981會否危[/quote打算收市前/中午開市前入

破10蚊再入
1208現價係咪入得
樓主 長汽有冇機上返9蚊位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞