The Coffee Academics同ninty一樣罔顧人命照開舖

209 回覆
82 Like 9 Dislike
其實係港島既鋪都唔安全喇
次次都由金鐘放彈放到落銅鑼灣
經過既路線全部都會經過間鋪
我都未試過見工要去4次 每次唔同地方 跑馬地銅鑼灣灣仔 車錢都呃鳩埋
扮大公司既公司
講到咁詳細。仲係到做架嘩
小心比人秋後
你個個係J字頭㗎ma?
如果係嘅話條仆街我憎到佢死
佢搞撚到我好撚慘
叫佢食撚屎
出黎認叻就最撚快 做錯野就射撚落人地度
呢個嗰陣啲員工 個個燥到快 又話安撫啲員人 又頭又cut 左佢 比唔多不如一早唔好比啦 正一垃圾
嘩,原來呢間公司當員工係狗咁撚樣欺壓
罷飲啦,幾時執柒啊屌
D野食又唔係好食,又賣到貴一貴
行過見到d蛋糕 4十幾蚊一舊,屌,我買麵包鋪好過啦
D咖啡又唔係好飲 又想扮精品咖啡,乜撚野#1 coffee 喎,做乜撚野姐佢
Andy tsui 係鋪頭經理?
咁大仇口 開埋名
價錢真係好唔make sense
高層個d真係以為好好食好好賣好撚多fans
仲有lassana, 都係academic 老闆既朋友
我想講TCA同Habitū其實同公司,啲管理層幾乎同班。成間公司由管理層到前線部分等升職員工都小圈子到不得了,為左刷鞋可以話連人命都唔會理,十號波都要你照返工。兩間都係中資。

利申:好耐以前做過,頂唔順要刷鞋走左。
Andy仆街唔係第一日既事,我都係俾佢搞到雞毛鴨血既其中一個。
有冇多d 料爆
其實再整多幾次班狗推進有人衝入舖但趕人走然後搞大件事就唔敢開
我腦細都係藍,成日想做生意生到最後一刻,但又真係幾好生意同好多人會帶衫換買件衫換,有時都有手足話好彩你地開門,所有舖頭閂曬買唔到七彩衫
你有冇
呢d要放相出嚟,happy share
Push
Andy Tsxi 係個到撈唔少油水 唔見得光 以為無人知其實全公司都知
你地係到講有咩用姐
去人地fb講啊嘛
人地最鐘意留意fb有咩人投訴嫁
呢d pr野全部都係垃圾,米又係同一個故仔美化到好撚正周街講懶貼地
係個度做,聽講只需要識擦鞋就上到位
佢地back office 有同行笑左好撚耐佢地請左個全完唔識用Adobe/design軟件既人做Creative Director
原來佢本人都係mon po 狗 一日驚撚到連wtap 頭像都轉埋 話你個撚樣啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞