[突發] 天水圍補刀之夜 輕鐵有排都唔洗行了

861 回覆
1843 Like 43 Dislike
電車公司有無興趣
試熱都係咁
英治時代屯天元既集體運輸系統投標就係輕鐵贏咗電車

黎緊洪水橋又打算係新既集體運輸系統,依家咨詢緊
好似澳門個種
學高雄 拍卡入車 落車再拍
其實天水圍同屯門冇輕鐵好大鑊
有輕鐵經過銀座
諗下點解咁on9 點解咁多年都冇車去屯門,巴士公司可能都係俾輕鐵迫
咪咁極端啦
相信大部分手足都支持
但係區內唯一交通黎
講左幾次
要破壞,要黨鐵死,絕對支持
但拜託,幫幫手諗下點解決黨鐵壟斷問題
唔係講影響人呀
講緊直頭無交通呀
係無呀
小朋友又點算呀?仲要唔要返學呀?你地忍心?
日日搭的士咩?個個都有錢人呀?
一直都講緊出市區沒有問題
天水圍<>屯門呢?區內呢?
利申天北
又係呢類非黑即白既邏輯
其實你地到底明唔明,有"另一方案"既環境下攪黨鐵,同"冇另一方案"既環境下攪黨鐵係兩碼字既事?前者係攪完之後,都不至於出唔到去,後者係攪完之後,就完全冇交通工具呢個選擇

同埋攪黨鐵既目標係咩阿?制裁黨鐵嘛,依加制裁緊同區居民又對黨鐵RJ喎(輕鐵既定位係轉車鐵,基本上唔搵錢...,係九鐵有攪開所以當比黨鐵食左之後做埋落去,咁所以攪既成效係點你自己諗)

當然啦,如果大家既主要目標,"係想斷個區交通,一直keep著大家留係天水圍開花出唔到泥既",而唔係"制裁黨鐵"既,咁呢次做得好好,舉腳讚成你keep著成做落去,最好就星期二朝早六點鍾攪,到時就超成功同全大西北攬炒啦,你都係想咁姐,係咪?
屯門有67M 58M
短程坐輕鐵係因為kmb分段收費問題
但老野都係兩蚊

唔好信無輕鐵會變死城
自己查0 post狗 acc kevKM
https://lihkg.com/profile/104187
Show Blocked User - kevKM
完全封鎖

呢d扮鬼扮馬的狗一定要完全封鎖
唔好意思想重推!麻煩入一入黎睇下你既角色定位

[我有野講]咪撚再唱歌叫口號[入黎睇下自己衰咩]
https://lih.kg/1612280
天水圍阿
天水圍點去屯門阿?
姐係行過去天恆/銀座/天恩巴士站,搭過去大欖再轉車番屯門?
我覺得啦,是其是,非其非,如果我有講錯既,可以講
不過如果你話因為我做開CD-ROM/唔鍾意開post,就話我係鬼既,咁你鍾意啦
上面咪講咗囉
英治果時搞輕鐵保護區
再唔係,調晒K66轉天水圍都得啦!大棠有小巴!而家係黨鐵特登唔開k bus,激發民怨
政府,黨鐵就係樂於見到咁。啲傻西傻撚唔諗下咁樣係邊個背後最得益
講得岩!全部自私撚
見成個討論變左電壓討論
希望大家唔好

細佬做過下大偈
即係跟過下牛房 成日拉臨時電箱
講緊閒閒地幾千火
有時無得cut電做野要剪線其實都唔難
最緊要係一條一條細線剪

例如家用電器咁樣
基本上有一條火線一條中線同一條水線
再大都係多條火同中(電纜另計)
只要一條一條咁剪 形成唔到回路
其唔會有電 唔會短路

帶返個頭盔
無合資格嘅電工牌真係路好亂試
一個唔小心會死人
ELV電嚟
天水圍北去南要搭276a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞