[突發] 天水圍補刀之夜 輕鐵有排都唔洗行了

861 回覆
1843 Like 43 Dislike
點可以唔俾電到?
咁就出事
天水圍點樣搭巴士出屯門啊
要賣幾多個包先回本
天西樓下好多巴士入天水圍區,ok ge
反而on 9係大西互通冇左港鐵真係唔掂。
天水圍入屯門真係要去元朗再轉
本身你當巴士黨鐵五五波
依家十成塞哂去巴士 咪又係搭到懷疑人生
點樣特急法?
你嘅「好多人」係嚟自唔同嘅站喎,最後咪又係站站停,點做到特急?

定係你嘅意思淨係得首尾兩站?咁用咩準則決定首站?加上你架車開得再快都要等前面架車,輕鐵嘅路軌決定咗特急列車係冇乜可能

喺現有設備下,加密班次其實係惟一可以做到嘅嘢,不過我諗宜家繁忙時間嘅班次已經飽和,基本上3-5分鐘就有一班都忍受到。但可以預示到將來天北會有更多乘客,因為嗰頭又起樓,所以巴士嘅配套一定要改善,唔係天水圍人真係食多幾舊屎
天水圍入屯門,公共交通工具只有港鐵
轉西鐵其實係要補差價。

Btw, 天災無情,希望人間有愛,星期二會有人陪我漫步出入大西北
唔知巴打熟唔熟天水圍, 知唔知天水圍有幾多人住, 計埋燈位同巴士既上落時間想像唔到要忽然爆幾多巴士先頂到輕鐵個效率.
特急要每個方向有雙路軌先實行到
要做行路撚了
利申天北
輕鐵停地鐵停係黨鐵決策問題
本身手足打爆晒輕鐵出入閘機 唔使拍卡出入閘 做到0成本抗爭
但係如果因為打爆信號盒而令輕鐵停駛 係完全影響手足出入
講緊屯門碼頭個頭出屯門站行都要行半粒鐘 如果搭其他交通工具一來要俾錢 二來要幫襯綠van上水屯門專線 同埋屯門醫院站係好多人上落
諗深一層,你是阻左邊個??

利申:九龍人,唔關我事
我都唔明,唉,住天北玩死
跳起凌空嗰瞬間剪
小心電親呀ching

點解大家唔識玩
你地做到咁佢咪真。通唔到車囉

你要搞到佢通到車,但收唔到錢先係嫁嘛。。。
如果星期二未整好可以想像K76排隊幾長
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
唔好再爆喇!
屌你半個天水圍都冇紅綠燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞