我有一個大膽嘅諗法[新戰術]公投

451 回覆
2139 Like 50 Dislike
不嬲都要出其不意嫁啦 我寧願識既人組一少隊 無預知既快閃活動 好過一大班人講曬時間日期地點比大家知
你覺得每區至少要幾多個?
我認為爆舖唔好火魔法,水魔法會相對安全、易控制同場面好睇啲。你諗吓,間紅店、藍店變到水舞間咁,幾浪漫。

同埋水源可以用舖入面嘅消防設施,例如撒水系統同消防喉等。
好老實講, 各區快閃一定要有有效既溝通方式, 如果唔係好容易害死人
要做到有效就一定要有指揮,亦都係今次運動大家都唔想見到既「大台」
如果唔係大家靠哨兵/網上消息去調兵遣將真係會死得人多!
我怕有黑社會甚至黑警換黑色衫打劫金鋪入我地數
冇錯 其實而家佢地開左個頭 之後處理就會更容易
佢地突破左個關口 手足們唔可以再好似以前咁等佢地黎
死守其實冇咩用 只會比時間佢地慢慢佈防 同時消耗體力繼而送頭
再者 其實真勇武真係唔多 但捉親既就係勇武 所以唔可以再咁少落去
勇武做實事 前線做掩護 和理非做包裝
時間要短 盡可能唔硬碰
呢個真係全部靠自動自覺
同埋最弊就係有好多人戀戰 死都唔肯走
鋪頭內火球好危險 唔建議
所以消息一有偏差, 或者慢左幾分鐘, 已經會死得人多
何況而家流料滿天飛, fact check得黎前線都比人包圍左
開放討論,不過有落前線就知好多會淆底,18區太散,比藍絲打冇人救你,最多九區
同意!可以一試!
行動前一日先post詳情,等班狗冇得部署
所以可能要做返一個公開信息 一早與搶劫成分事件提早割蓆
好高危啵 如果有鬼混入左 對方部署哂 無和理非保護勇武咪一網打盡
所以搞嘅時間一定要快 快搞快閃
push
講真,呢個一直都係最理想嘅戰法,
多區差唔多嘅時間點發起,
call人,到聚人
再到行動,最後散水
整個過程喺幾個鐘內快閃完成。
不過真心難實踐
中後排可能要幫手捉賊
Push
18區起義!
你呢個先係最實際貼地既想法
初步就係由幾區開始做起 睇下成效點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞