南山邨品香樓,係咪準備壽終正寢?

376 回覆
2261 Like 17 Dislike
藍 好傷心之前日日放學去食
get錯 sor
識做既咪貼野係門口囖
我喺樓上都留過言

我唔知而家發酵呢件事當時嘅來龍去脈,但我就親身經歷過全場起碼幾十個學生食一餐飯分幾輪大叫口號都無staff黑面

佢哋晚晚爆場,而反送中運動都發生咗超過三個月,之前都無擦槍走火

再者,晚晚爆場係七、八點爆到十一、二點,招呼起碼幾百人,咁多年日復日咁多人幫襯必有理由。其實佢哋嘅客量同附近嘅對手係有好強烈嘅對比

呢件事發生後,感覺上絕大部份留言都係對餐廳反黃絲立場嘅hear say深信不疑,繼而批評食物同服務質素

先利申吓,嘢食係唔錯,服務就唔好有期望,但談唔上差

我好疑惑點解喺個post無乜人持中立或者相反意見,同我咁十幾年嚟觀察到嘅餐廳情況唔太吻合。我擔心有部分手足鬆懈咗,希望各位一如既往抱fact check精神,是其是非其非,保持獨立思考,更加避免因懷疑餐廳立場係對立,就盡情群起攻之。如果你哋真心覺得難食、服務垃圾,係無問題。
呢間 咖啡加舊cream 有咩咁巴閉
咁意粉工房呢?
呢間垃圾
試過坐耐左, 間鋪明明無乜人
佢地清理曬其他枱
個呀姐偏偏要新客等我地張枱
話"佢地起身你地就可以坐"
咁樣迫人走
從始就唔再食
日日ac3 Subway算數
以前都好地地架。
【石硤尾名店】被指藍絲拒接待黑衫 品香樓老闆回應撐學生:無能政府造成這局面

有網民指10月1日參與國慶日大遊行後,身穿黑衣進入位於石硤尾南山村的名店「品香樓」用膳,打開背包時被店員見到裝備(gear),被拒入內。帖文引發熱烈討論,多數人指品香樓做了多年城大和浸大學生的生意,竟然不支持學生和今次運動,發起抵制品香樓。
相關新聞:【逆權運動】槍擊學生重重疑團未解 警方今不舉行記者會

記者今日(3號)來到品香樓,負責人Sam Wong指事件並非屬實,為沒有根據的指控。「我也有看閉路電視,並有翻看再前一晚閉路電視,也沒有特別情況發生。查問每個員工也說沒有,她們不會這樣趕人走,食客帶甚麼不關她們事。這個指控到底存不存在?如果真有其事,我願意和當事人解釋道歉。」

Sam更坦言自己支持學生,指「覺得學生好勇敢偉大,犧牲自己該有的暑假,為香港人爭取民主和自由。」他續指,「是無能的政府造成這樣局面;叫你回應訴求,你遊花園;說和市民對話,每人只得3分鐘。對話不是這樣的—— 如果你問我,我也是說,學生和香港人加油!」
Bu撚表示唔撚食了
媽我好亂呀
但係南豐係藍
要裝修一下了
咁準備淨返一間舖啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞