[正視聽] 三罷我支持 但

382 回覆
926 Like 50 Dislike
我知道大家都好嬲
但罷工真係急唔黎
咁急搞好難夠多人支持
支持被罷工
三罷聽日去為9.29控暴動嘅96名手足聲援!!
前線不是condom
班友仲話要搞自發 心諗都痴痴地
開完槍 仲話要讓子彈飛一會 文宣做陣野先
屌 on撚9
ok
非常同意
罷工唔係你嗌罷人地就跟你
一定要有時間蘊釀到個氣氛出黎
更何況罷左工真正對城市運作有影響的
唔會係我地呢啲仲得閒上連登既人
自己諗下
唔係潑冷水
就9月29日在金鐘一帶的事件,警方今日已暫控80男16女各一項「參與暴動」罪,年齡介乎14至46歲,一名50歲女子一項「襲警」罪,案件將於明日(2日)上午在西九龍裁判法院提堂。
建議三罷可以比個目標大家 例如集會 /遊行
而唔係罷完就算
辭左份工 完全冇心情返
支持無限期三罷
個個識自發 唔洗連登 tg 啦
你現實少少
有好多人係要人推佢一腳先會做
推喔
擇定好日罷一日有咩用?
擇定日子比大家合理地攞假就當罷工?
要罷就即日開始
不停宣傳
Plan好曬日子比人應付罷工依種想癱瘓制度既運動重work咩?
三罷聽日去為9.29控暴動嘅96名手足聲援!!
前線不是condom

就9月29日在金鐘一帶的事件,警方今日已暫控80男16女各一項「參與暴動」罪,年齡介乎14至46歲,一名50歲女子一項「襲警」罪,案件將於明日(2日)上午在西九龍裁判法院提堂。
唔洗靠佢地 我地靠自己
總之塞鐵 就有人會出黎塞路 就成事
比廢話屌 一句講哂 良知 完
民意? 開完槍同我講塞鐵驚民意反彈?我會覺得e班人痴撚線
9點西九聲援
塞鐵塞個月台有鬼用咩
上次又話巴士廠最後又無影
同意 定曬目標 我比人炒都同你罷
我由頭到尾到你講 咪撚靠自發
聽日塞鐵 塞路 三罷
d 咩「三罷我支持 但」 廢鳩話
今日全部人同我推 聽日全部出黎塞佢老味一部車都咪撚開
罷工係要好有組織
你咁急叫人罷根本係示弱
今日睇完新聞仲等人做文宣先肯罷工?
有火既,唔洗人叫到先肯罷工啦
係香港先咁傻仔要做足幾日甚至一個星期文宣先做到罷工
罷工係自發性
由6月到依家罷左幾多次工?我覺得好多人已經麻木左
721白衣人事件,我嬲到訓唔著,問幾個朋友會唔會罷工,甚至當時連登都無咩人講要罷工
搞搞下到8月頭先罷

我唔係否定罷工既作用
係充滿奴性既香港叫人罷工係好難
只有被動咁罷工先有用
我理

利申:明天放假
係 但係難度十分高 被罷工可能會易啲
無論如何都需要從長計議 次次話三罷一係冇宣傳 一係受咗刺激後即興
當佢主線咁認真plan先有機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞