見到時代啲紙鶴就覺得好對唔住打到爆缸盲眼仲有被捕嘅手足

98 回覆
20 Like 37 Dislike
分化撚
如果紙鶴係用黎做一個大型哀悼831死者+被失蹤被死亡市民嘅行為我無意見

不過各位都要諗下,香港人由極乖嘅羊進化成而家無不反對都出黎,已經係進步 我地可以鼓勵佢地快啲進化 唔好學人地屌票果一套
又係到分化 你估個個上到前線幫手 分分鐘變負累 各有各做
引到外媒報個效果可以好大,如果照你既邏輯所有和理非活動都可以收皮啦。
明白就好,不過算啦係我錯怪摺紙班人
明白,我會咁方向去諗
香港阻膠快啲死,繼續歡樂抗爭嘅話 集中營見
雖然唔想分化,但真心覺得好無謂,去行下橕下場仲好啦,依d留返平日做
on撚9
而家中後排大把人淨企無野做
其實唔需要再多d人塞住

摺紙最後起碼都有媒體報
媒體已經充滿住警民衝突既畫面
多個和平既畫面又唔得?
之前先成日話大罪都暴力畫面已經厭倦
而家有其他畫面又比連登仔屌

連登仔真係世界第一
係係係,你啱
有部份去摺紙嘅人係點都唔會上前線
咁你想佢返屋企訓定係摺紙鷂 比記者影相 上報

我知道你覺得好嬲
但係你屌佢係唔會令佢進化
你係要拉佢一把令佢進化
一定要有呢啲活動
平衡下衝突畫面
我哋唔同以前
要爭取國際支持
twitter好多紙鶴post,唔好靜係睇連登
另外唔係人人上街都係博命,各有各做
實係你岩d

不如你答我
多幾個人上戰場但咩都唔識做
只係可以一定話行就行 跑就跑
對實際有咩做?

人地搵到自己可負責既崗位
又有媒體報
成效點都大過跟住人盲無目的咁跑啦
樓主, 你太偏激, 唔做勇武唔上前線唔遞水並不代表個心唔係度, 佢地摺紙係幫唔倒前線班手足, 但最小, 佢地個出發點都係為呢個香港, 佢地自己用自己既方法, 當然, 我相信我地每個人好撚心痛前線兄弟比狗拉比狗打, 好撚嬲, 但, 如果你硬係要屌點解佢地唔幫手遞下水做 d 無謂野, 我諗, 你同時屌緊最少100萬人+

都係果句, 不分不割不篤
每個人都有自己想法
最少, 我地個個都未撚藍
岩啊,我地最緊要make nosies, 日日係到打鬥,國際都知你好慘呀,但咁又點呢?人係會麻木,會厭倦,香港人有得揀都唔想日日對住呢d畫面,更何況係事不關己既外國人?革命唔係苦行,危難中亦需要呢d和平畫面去平衡,去打氣,折紙鶴相一出,twitter不知幾多國際媒體報,呢d行為藝術又有意義又有畫面又有noise,夠refresh又有新角度keep到attention。
而且如果你真係覺得無用,就更加要prove到你地果套苦行係比較有用,但目前黎睇,呢d和理非既成效極大又有持續性。
各自做自己認為work既野,各自target不同群眾,從而connect 到一個極大既網絡,呢d先係各有各做既真諦。
不完美,可接受,有改善空間。
係嘅,我屌係唔啱
你明我嬲咩就好了
當然明
我都見過類似場面
都同fd屌過
但耐左就明白呢堆人係唔會上前
所以佢做呢啲野已經算好好
我哋可以做嘅係拉佢一把等佢地試下再做多啲
咁你啱嘅,係我偏激
成個po兩條傻仔扯貓尾
明白就好
唔好再屌自己友啦

同埋尋日未開始就射tg
成班狗係sogo伏人
肯出黎既人已經好叻架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞