[踢保]去狗屋報到即入

612 回覆
2284 Like 13 Dislike
想問一下咩係踢保
屌 on9 我朋友畀狗鳩拉 身上 屋 都搜唔到野
真係純經過就比人拉左
佢前幾日去狗屋報到 佢唔比踢保 話等律政處通知
依家要等到下個月報到
其實呢,佢真係夠料就隨時拉你,
你踢保有個好處就係唔駛再定期去狗屋報道
要為難你 次次報到玩鳩你半日都可以
唔洗等你踢保先為難你 踢左一身輕呀巴打
根本就濫捕
踢佢老母!
被濫捕,當然要踢佢保!夠證據就落控帶上庭,無就回水啦!
就係明明無犯法 不過樓主自動申請左做target
辛苦哂手足
梗係踢啦,呢d亂鳩咁拉都唔知可以告乜,就算上到庭都告你唔入
咁是否坐爆48小時佢就冇權再搵料做你?
Push
認真 有D擺明係佢鳩拉既真係直接踢保
咪撚比佢地係度玩鳩你地咁
坦白講你帶d野 全部都無問題 踢保就梗係得

但有手足如果帶左刀類或者伸縮棍之類既話 就唔好踢
點解仲咁傻冇得唔俾踢架,話宜家唔保釋,最多咪困住48
要你地驚
唔敢再出黎
自我戒嚴
唔係好識,好似係咁。

踢保既話,佢唔想放你就要即係落charge上庭。通常係裁判法院,起碼要有個罪名先。

依家拉既好多時連罪名都搵唔到,一味永續保釋煩鳩你。
你對自己個case有幾多信心?唔清楚就搵議員問下先
無料嘅就踢保

有料預要上庭打嘅就繼續續保好啲,你強行踢保,的確佢哋未必現階段夠料上庭,但之後佢一夠料就又上多次屋企拉你就馬上上庭,到時你乜準備都無就上庭好蝕底。續保期間你有case 跟身都方便搵星火或612義務律師同你傾。踢咗保就未必無律師同你跟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞