又有浮屍 荃灣海濱花園現場

2434 回覆
1251 Like 32 Dislike
推2
好恐怖
推1
係,我信唔少手足係無人保釋
วิญญาณชั่วร้ายจะต้องตอบโต้
唔可以放過所有黑警
痴撚線
如果有衣著咁家人可能好快聯想到!只係猜想!
有機會,不過家屬朋友真係一D都冇應過
有冇諗過如果你唔知果個死者身分 你點知死者就係你屋企人
但一個人毒極都應該有識佢嘅人掛
from google:

尸體痙攣是一種極其特殊、少見的肌肉僵硬現象。它是人死後沒有經過肌肉松弛而在臨死時的一瞬間,肌肉立即強硬收縮,並迅速形成尸僵,將肢體固定在臨死時的姿式。

尸體痙攣可以是局部的,也可以是全身的。局部尸體痙攣保存生前最後一瞬間的身體局部某些肌群收縮狀態。這種局部尸體痙攣比較多見。例如,某些拿刀刎頸、持槍自殺者,死後手中還緊握著致死工具:自勒死者,雙手還抓緊勒繩;生前溺死者手呈鷹爪狀,手中緊握水草、泥沙;某些中毒死者,還可以留下臨死時的痛苦表情,等等。全身尸體痙攣使尸體固定死亡前的全身姿式。在戰場上,有的士兵雖已死亡,但仍保留倚在樹上,手中端著槍,作射擊姿式;或者緊抱對方,與對方向歸于盡的姿式。在出現尸體痙攣的場合,大多是局部尸體痙攣,只有極少數呈全身尸體痙攣。
721 831 佢地都做得出
有咩唔夠膽做?
可能係佢唔想相信同樣作為香港人既差佬會咁對佢地。
我都唔想信,但事實擺在眼前。
其實呢 地下個小小血水

係唔會完全洗得走 你地霖下辦法收集到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞