MPF揀邊間公司好?有得揀先至係老闆!

181 回覆
4 Like 21 Dislike
好似一定要上網搞
MPF一定用間低收費追蹤S&P500/ Gov bond
Manulife有D貴
要搵sales搞?
fund佬上連登屌客真係威
可以唔使,如果自已攪就填form交比要整合到既mpf機構就ok
要真人呀, 佢有一part話認證你提交將身份證副本, 即係要見你真人..... 你就咁寄佢大半個月先搵人話比你聽約時間
我之前係打去hotline, 一陣就有sales打黎話幫你搞, 仲話放幾耐有雞碎咁多回贈, 我諗有得分轉邊間都會有sales撲埋黎
睇返報告有1.6%係騰訊,單一股票計最高比重。
屌你老母基金狗收撚皮啦,你是但拎隻美國fund出黎邊隻砌得贏收費最低既HSBC自選美股基金?
年年抽幾個%,人地收得1%唔夠,你係咪十幾年都可以有2% alpha呀
都未撚計你揀股揀錯左或者買唔夠跑輸指數

重好意思話收費高回報就會高、收費低回報就會低,兩者根本就冇關聯性,投資世界又邊有一分錢一分貨?
有既只有收費高D果邊養住隻你咁既垃圾吸血基金狗囉
咪係 HSBC既自選北美係最TOP個幾隻
做緊政府 揀咗永明
行業股票 當唔當係美股

揀咗永明嘅巴打你哋揀咗?

宏利真係又貴又廢
醫療護理唔知搞乜,美股升到仆街
佢竟然要蝕
無美股無撚用
有名你叫, 宏利笨柒
有得半自由行好走左自己果份先, 你睇樓上條所謂fund佬串撚到
邊間低
未改名之前
依家港資/中資比例高左
年頭做左高買低賣的儍9,豬左幾千蚊
我打電話去匯豐問,佢地就分左個經紀(?)跟我,約咗我喺返工附近簽名轉户口,半個鐘內搞掂。
揀50% 行業股票
其餘平均分落 均衡、增長基金
唔識點揀 永明選擇唔多
信安S800好!有興趣可以搵我

https://t.me/AXAgent
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞