靚到離地!2017 Sony 世界攝影大獎十大入圍作品

86 回覆
9 Like 15 Dislike
最撚過鳩份一定係呢張
邊到既世界奇觀 沙塵暴魚

應該係海黎, 可能菲林玩色

你唔係以為d魚係到飛
靚到想做wallpaper

same
好靚
最撚過鳩份一定係呢張
邊到既世界奇觀 沙塵暴魚

海底嚟架柒頭
其實每個比賽都會白紙黑字講清楚有乜玩得有乜唔玩得
唔明有乜好屌
又唔係改圖 修飾下都唔俾?
power_off

極度懷疑年初一旺角暴動當日,有份參與暴動向警察投擲硬物,此人言論激進,維護港獨分子,麻煩有關人士要將此人納入觀察名單,慎防此人鼓吹或煽動他人犯罪。如有需要,請立刻上門調查。

五毛謬誤:「言論激進,維護港獨分子 = 極度懷疑年初一旺角暴動當日,有份參與暴動向警察投擲硬物,請立刻上門調查。」

人唔笑狗都吠

咁講半個時事台巴打要畀狗拉

愚昧一問,呢張相係疊定一張過,一張過嘅話點影

利申 新手

鳩估下
應該用長焦,對焦係樹林
然後用閃燈(用黃gel) 打光啲雪
但係背景同埋道白光唔知

背景係星空
執出黎/雙重曝光

唔係星空黎,上面巴打正解。
佢用長焦自然有少少暗角,我估佢都試左好十幾張先捉到個exposure. 測光對背景,再under 少少。(我諗亦有可能係後制推暗相片嘅下半部,呢個可能性都幾大)

講多句,我覺得佢支閃本身可能係無gel, 黃光分分鐘係街燈或者其他非自然嘅黃色光,而光源係攝者嘅左後方距離唔遠。

以上係大膽推測下,歡迎交流

D 黃點不如用PS 自己點上去算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞