是咁的,我係南美闖蕩六個月[遊記+你問我答]

71 回覆
20 Like 1 Dislike
留名
係咪去左Patagonia???

去左啦, 我段片入面有
我都諗緊去南美獨遊 但個個同我講好危險 你會唔會去天空之鏡同馬丘比丘?

要keep住update啊巴打

巴完全冇問題, 有安全意識就ok
梗係會啦!

如果係絲危唔危險
留名
我都諗緊去南美獨遊 但個個同我講好危險 你會唔會去天空之鏡同馬丘比丘?

要keep住update啊巴打

巴完全冇問題, 有安全意識就ok
梗係會啦!

如果係絲危唔危險

其實都冇乜問題
夜晚出街有人陪都ok
佢地都係劫財唔會劫色嘅
你係阿根廷留咗幾耐?
有無畀人搶嘢偷嘢?
有無遇到咩墨汁黨茄汁黨個啲?
聽啲人話博卡好危險

同埋你啲相係手機定相機影?
啲人講到財不可露眼咁,但去到咁遠又無咩理由有相機唔用相機影相

Sorry 好多問題
你係阿根廷留咗幾耐?
有無畀人搶嘢偷嘢?
聽啲人話博卡好危險

啲人講到財不可露眼咁,但去到咁遠又無咩理由有相機唔用相機影相

Sorry 好多問題

一個月
好彩仲未出事
我有去la boca, 片有啲相, 要識路
再唔係你俾tg 我我答你詳細你
你係阿根廷留咗幾耐?
有無畀人搶嘢偷嘢?
聽啲人話博卡好危險

Sorry 好多問題

一個月
好彩仲未出事
我有去la boca, 片有啲相, 要識路
再唔係你俾tg 我我答你詳細你

Tg id: zxc1101
唔該巴打
正皮留名
W trek Torres del Paine? 有無行
Venezuela會唔會去
Venezuela會唔會去

唔會, 問過幾個當地人, 佢哋基本上係逃亡出離。嗰度太亂, 同無政府狀態冇分別, 我仲未想死住
W trek Torres del Paine? 有無行

無, 去咗阿根廷嗰邊嘅patagonia。唔諗住去埋智利呢邊
Plan緊去秘魯同玻利維亞 一個人去易唔易?
quit job 去旅行?
樓主英文咩程度? 我覺得冇錢同英文廢根本去唔到

個邊講西文 而且手指指都溝通到啦 再唔係咪用google translate
不過冇錢去唔到是真的
有冇諗住去玻利維亞?

想係布宜諾斯艾利斯度搞玻利維亞簽證點睇
當地有冇去天空之鏡既團?

個邊講西文 而且手指指都溝通到啦 再唔係咪用google translate
不過冇錢去唔到是真的

google translate 先係大神, 英文根本除左首本之外冇人識, 唯有練多啲西文
有冇諗住去玻利維亞?

有諗住, 我都仲未搞簽證
有團, 我諗住去四日三夜由智利北邊antacrma dessert 上嗰種
buenos aires 搞ok 呀
有冇諗住去玻利維亞?

有團, 我諗住去四日三夜由智利北邊antacrma dessert 上嗰種

有冇諗住打針,有D人話唔Check
留名
想問幾個問題:

1.巴打你會唔會去ecuador同colombia?
2. 你係帶少少錢去先,之後遲d喺atm再攞定係一次過帶哂?平時點樣 keep住d錢? 同埋你呢個trip budget 預幾多?

thanks
想問幾個問題:

1.巴打你會唔會去ecuador同colombia?
2. 你係帶少少錢去先,之後遲d喺atm再攞定係一次過帶哂?平時點樣 keep住d錢? 同埋你呢個trip budget 預幾多?

thanks

呀仲有,有咩原因令你有衝動想去半年旅行?係厭倦返工生活就辭職去?

我都想好似你咁去南美長旅行,但辭職去,冇左份工好似冇咩安全感
有冇諗住去玻利維亞?

其實atacama 出發既,3日2夜就到,除非你返智利,咁就4日3夜
有冇諗住去玻利維亞?

要打黄熱, visa 講明要有, 得衛生署有, 要預約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞