[燒錢台] 手袋分享區 (7)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
除非有靚折同好鍾意, 否則都唔買
真係咩,我覺得扮個D一睇就睇得出係比較平既料,個皮既質感、光滑度、有少少脹卜卜既感覺、五金quality……so far冇乜見過一個扮既係質素真係好,純粹個款似
同意 真野靚好多同埋質感好過抄款好多
真係睇得出個分別
問題係個價錢差100倍,同樣價錢真係買個loewe加個sangle好過
Hammock small drawstring 係咪只出過呢三隻色? khaki green 好唔好?定係買非drawstring 併色好?

好掙扎
想買人生第一個luxury 袋
以前一直好想買celine belt bag但好似太多人用
而家又睇中marni trunk
大家覺得belt bag好定marni trunk好

marni 個型好襯d
2個都唔好
我啲衣著都好似襯marni多啲,
但又怕佢易花
點解?
之前都有諗過買marni,覺得幾好睇,淨色同拼色都幾靚,但又覺得唔太值呢個價所以冇買
belt bag就大方得體啲同襟興啲,但一出門口就撞袋到hihi
利申:有一個灰色belt(exactly呢張圖果個)
同我掙扎嘅原因一樣
Marni我諗住睇下black Friday 有冇折
我見之前都有7折
如果係8千到有
我都想買問過代購$24000但又驚會買左假野
我覺得marni好厚 側面睇好漲
Belt bag又太公廁
Walk in極難買,搵個sa叫佢有貨通知你會好d
我等左兩個月買到,中間去左好多次門市都冇貨
中意Belt bag多d,但係好重

之前成日覺得佢好累贅 但係有次試過上身就愛上左不過香港好似好少人揹 反而大陸人多
呢個袋唔知點解開頭覺得好樣衰,隔左幾個月後覺得好靚
身邊有幾個fd都係咁
Tweed 款幾靚
但係我覺得呢個袋細size裝唔到野 中size又太大
睇黎我都要留定貨先
機場會唔會易啲買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞