香港消防處,依家係你面前只有兩條路可以揀

831 回覆
4257 Like 254 Dislike
雖然支持消防黎杯葛警隊係一個講法
但我由始到終都唔覺得消防係朋友
Agree!! 咪撚以為做消防可以有特權 拎光環係連登食女揾sp就叻
Push
推!!!!

[多圖高清] [不廢up] 一人一文宣行動
https://lih.kg/1560411
前線唔滿意高層
唔該比d勇氣企出黎
話比全世界人聽高層有幾離譜
呢位巴打講得好中point不得不服
Agree!
同高層割席!
條路自己揀
消防唔好喊
你犧牲自己既名聲去幫一個聲名狼籍既人,姐係做臭自己個朶
其實你知不知發生緊咩事
關前線消防員咩事
消防係衰高層
收皮啦樓主 我地同消防員無仇 係都係班高層仆街 721 第一個來救人同答應我地爆鐘五分鐘內一定到既係邊個?前線消防救護係我地半個手足來!
P
你同連登仔講冇用架,佢地就係順我者昌既心態,邊個機構唔係黃既,反佢玩臭佢,佢地已經同文革紅衛兵冇分別,不容任何異類聲音
希望消房無跌到個良心
我個人覺得
唔係要同消防做朋友,但亦都唔係要佢做敵人
但係希望消防都尊重番自己既專業,亦希望佢地明白佢地為市民服務,唔係聽警案命令
佢可以揀配合市民,配合警察,甚至兩邊都唔配合,做番好自己專業

報番幾多人受傷,要佢地負責任應該基於番真相,唔係後果
好老實,如果真係死左人咁大單野,點樣隱瞞到?人多實有鬼,咁大隻鑊點樣會有人肯幫啲狗𢫏呀,咪玩啦如果真係有人出事,實有人即刻就爆料啦,佢地駛咩幫班狗隱瞞,擺自己係一個危險既位置。加上當時情況咁亂,可能唔止由一個人點人數,啲人又可能會郁動,數錯其實真係唔出奇。
總知消防救護核爆都唔割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞