香港消防處,依家係你面前只有兩條路可以揀

831 回覆
4257 Like 254 Dislike
又係啲blame the victims 嘅五毛,算啦咪撚理佢
消防員 你地既職責係救人 唔係害人/殺人 執法更加只係執消防條例 其他野就係你既良知
消防手足可唔可以俾少少壓力高層??
我對你地冇惡意架
消防處睇路
好嘈呀,成日打爛商場啲警鐘
同自己講?
迫警消合作?
就因為驚多個敵人 就明知有錯 都當睇唔到?

姐係前線 明知高層有錯 前線就唔出聲 話冇能力就得?

咁我地市民有乜能力去推翻政府?就係民意呀!
消防前線統一民意 咁都做唔到!?

口講係黃 係撐就得? 佢番工有糧出住 只係用把口撐 咁罷工義士 辭職義士呢?

佢救人救火係同警一樣 服務承諾黎! 依家為緊成香港 統一民意 俾壓力高層 就話搞到前線!?

前線消防如果咁易轉風向 咁易同義士變敵人 咁佢有資格話係撐我地?

諗清楚未
每一個消防我都敬重既好漢
每每發生事故 都係身先士卒
好記得迷你倉大火
你地都可以條命都唔要衝入火場救人
因為你著得起套制服 就要對人對自負責任
做你本身份工既使命 唔同黑警 見到有事發生 拎轉頭走左去

唔想你地同黑警同流合污 做污糟你消防個名
就算你地係藍絲都好 我都尊重你地
係因為你地以命相駁 唔會推一個人入火坑等佢燒死
而係即使有0.1% 你地都會救人救火
希望你地道出真相 同你地本身使命一樣
都係救人

樓主 你既做法不完美 可改善
唔好用恐嚇方式 咁樣同支共逼我地有咩分別
共勉之
睇黎係我表達得唔夠好
我既意思唔係要前線消防篤灰
係要高層企出黎開招講清事實真相
sorry 令你地誤解左,係我錯
Tui
咁樣講咪得⋯

毛孟靜就係搵緊到底消失左果三個人係基於咩原因
一般人係驚既時候都只係用更多既藉口去保護自己

作為未來執政者既我地,我地應該要用恐懼令人歸化?定係要保護自己既支持者?
真係要漂白
同流合污
係咪弱智,關啲消防員咩事,
啲垃圾高層有問題,消防員盡忠職守
燒警署都唔會割,搞消防員一定割
走開啦分化撚
依家比撚左死線呀
一係立即歸邊
一係當對手
澄清:篇文唔係叫前線知情人士篤灰,係叫高層講返831究竟發生左咩事,佢地所有記錄一定要公開
造成大家誤會,我謹此致歉
popo
其實情況咁混亂,報完受傷人數 再改有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞