[KY] 關智斌集中討論區 2

1001 回覆
19 Like 40 Dislike
唔貼哂出黎,大家可以睇下角色隻碟嘅介紹

〈塑造角色〉重新塑造現在的我
沉溺於過去,只會令自己寸步難行,痛定思痛就由現在開始。〈塑造角色〉是代表Kenny的現在式,由不知天高地厚的〈La La世界〉,到任性鬥氣的〈死性不改〉,然後懂得互相珍惜的〈分手不要太悲哀〉。可見昔日的天真男孩已經不再,就趁35歲的今天,為自己塑造一個新角色。

細味歌詞,會發現Kenny想藉著這首歌去跟自己,來一次坦白應對,而面對自己的最好方法,莫過於是勇敢去承認過錯。「縱然深夜有時候眼淚流出來/承認輕狂那個我曾存在/過去的錯沒有白來/我知道現在努力活得精彩」曾犯錯不要緊,只要你明白自己錯在哪裡,從而上了寶貴一課,這經驗正好助你面對日後的不明前路,再去演好現在想飾演的角色。這首歌編曲上會帶點搖滾味,以帶出一份熱血感覺,是一場自我鞭策和激勵的旅程。

https://www.kkbox.com/hk/tc/album/p7Rh3YW9U0oh4b0FyWPB0091-index.html
我都skip左國語個幾首
琴晚聽番先知歌詞係講佢自己

個人好鍾意 勇氣情歌 份詞
#你勇敢拖緊我麼

真係好正好後悔今日冇買680
有錢嫁 之前同個囡拍大陸綜藝節目 賺吾小啦
圖已save 好靚呀張相
講起佢由搞大左人個肚
到個b出埋世
都仲可以繼續溝女隱瞞全世界
真係痴撚線

宜家仲同個擺明本身只係玩既女人結婚
咁高調show到好幸福咁
steven真係一個又蠢又賤又廢既人
冇得救

利申:細個鐘意steven多啲
想當年覺得steven靚仔啲同活潑啲
邊會估到今時今日咁
鐘意就SAVE放得上黎就預左唔會自己平時拎黎自爆
啲女真係好易氹,佢自己因為工作關係可以呃到太多人
其實佢唔係未衰過,之前衰到無Job接,要出去做侍應都唔係未試過
點解咁都唔生性努力工作搵錢
繼續呃呃氹氹啲女過埋哂啲庸碌生活

好彩我由佢地一出道就係鍾意Kenny啫
個尖叫聲真係
有無人留意到軒仔個part, kenny落去換衫之前佢地相擁,軒仔個口型好似講咗句保重
有得睇是但一日都好好啦
謝左右絲
我見口型似good show喎
仲要開一生人咁難得既紅館前夕
俾呀老婆迫自爆
佢老婆真係愛佢啦

kenny真係好好
又善良又靚仔
今次仲聽得出佢有俾心機練歌
係到捕住有咩新片,痴咗線啦我
最重要係就算多謝個好朋友做show幫咗咁多錫一啖都好正常
大家開心佢又肯玩大團圓結局
我睇唔出佢哋有因為佢哋嘅新聞鬧過交或者反面
我想聽女友與好友 鎢絲燈 beautiful soul
但係佢而家最多淨係會唱國語歌
EG xx角色
真係佢老婆逼佢架
其實真係好無腦,想得到人祝福,又唔諗下自己身有屎

不過唔係佢助攻都睇唔到Kenny Solo演唱會,多謝佢呀
我都想聽頭兩首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞