【突發,超緊急】赤共已安排於新屋嶺毒殺全港市民

1001 回覆
3319 Like 104 Dislike
推呀
提交意見呀
個意見應該點填好
有無咩例子可以用黎填落去
好撚恐怖
美屬香港白宮聯署
(代post)

https://petitions.whitehouse.gov/petition/liberate-hong-kong-and-turn-it-territory-united-states-america

各位手足,岩岩我地整左個美屬香港嘅白宮聯署,可能會被人屌激進on9,但麻煩聽聽我地咁做嘅原因。

1. 中國是一個極端民族主義嘅獨裁國,建立所謂邦聯制係不可取。大家要知道呢家嘅中國行緊Chinazi,即使香港無獨立行自治,係中國人眼中與獨立亦是無異,係中美關係惡劣基於美國嘅出面下可能會收斂一點,但如果他朝美國選左個親中總統,如以往20年咁,你認為此時中國唔會再對香港進行控制?

2. 基於地理位置上太近,加上西班牙加泰隆尼嘅經驗,香港獨立第一中國極容易利用間諜活動或群眾運動嚟侵襲香港如六七暴動嘅民兵,第二如加泰隆尼難取得國際支持

3. 咁有無其他出路?我地認為要抗衡一個超級大國,你可以成為超級大國嘅一部分,香港可以成為美國嘅非合併領土(城邦)有好多例子如美屬薩摩亞同關島,呢家timing亦係有一個Trump 嘅出現,當中國對香港做任何動作,是侵犯緊美國嘅國家安全。

唔知有無用,但做左先,因為只有美屬香港先可以繼續保香港嘅完整同獨特性
依家似係唔啱法例?
要搵部門跟進
push
痴撚線
屌推啊!
Tui
Push

黑警唔會信
佢會覺得我地謠傳
吊 可唔可以光復新屋嶺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞