Dse雞注意!考完試真係唔好隨便理門口班人!

249 回覆
189 Like 0 Dislike
前年考個陣,邊個比問卷我都幫佢地填曬,聽到推銷就直接屌佢老母
果時中過招 個fd比人拉埋入去做 差啲比人水左幾萬 好彩我老豆醒目
試過俾friend 填完個number之後同啲中介狗吹水
講左差唔多粒鐘開始入正題 問我aim咩 講完三大之後就好快cut線
利申個陣其實只係aim shitty

唔明
點解cut

因為佢間嘢比啲讀唔到嘅人讀
Aim得三大都唔會要淪落到讀佢間嘢

本身有料到既巴打聽完一定係笑左先
scale 唔撚知所謂
份問卷直頭錯漏百出
係對自己冇咩信心既巴打小心啲
好易會比人sell 入去
有個mbbs fd 當年撚狗咁撚佢地

啱,真係有啲巴打少了解呢類嘢會中招
前年考個陣,邊個比問卷我都幫佢地填曬,聽到推銷就直接屌佢老母

問卷都冇填...
果時中過招 個fd比人拉埋入去做 差啲比人水左幾萬 好彩我老豆醒目

其實google下都知係伏
個陣填左自己電話
我係咪好撚蠢
屌我個電話過左幾年都仲好多濕尻廣告打比我
嗰時煩撚到我放榜 真係戇撚鳩
個陣填左自己電話
我係咪好撚蠢

經一事長一智
grad左u幾年,但個樣比較細個,試過路經試場門口被人截住我做呢類問卷,鳩答哂所有問題之後我先同佢講我係考ce al,佢即刻話:哦 唔緊要!大家做個朋友

屌我個電話過左幾年都仲好多濕尻廣告打比我

全部佢地?
嗰時煩撚到我放榜 真係戇撚鳩

垃圾閪
有朋友做過兩個月,聽佢講攞完電話,會先sell IETLS (古代),打電話叫你去試堂,其實係搵個sales去教你
每做成一單有$1000佣金

跟手下一步,就sell你去一啲升學講座,報讀一啲外國遙距課程,話兩年左右就畢業,講真,有無用就各位自己評價(sell到呢個course ,佣金$3000-5000)

我朋友話最想講嘅,係呢啲公司請人嘅標準,佢地專請一啲中三至中五輟學嘅人,最好係住公屋,夠窮,貪佢地咩都唔識,無錢動力大!嗰啲人,連香港教育制度係點玩都未知,唔好話DSE考幾多分,連去考嘅資格都無,搵呢啲人去sell你去報什麼酒店管理,商科遙距課程,極無說服力

朋友話最誇張聽過啲同事話:都唔撚明啲人點解要讀八大,讀四年咁耐,明明係呢到讀,都係大學畢業,兩年就搞掂,早啲出黎搵錢仲好啦,咪一鳩樣;跟手仲隔住電話,屌鳩佢一個啱啱考完DSE嘅朋友蠢,唔識諗

最後,朋友自己本身讀本地大專,頂唔順班友無做
我個個fd都填我電話,之後每星期最少收1-2次,
,囡囡打嚟就同佢地吹水,男就直接cut線
我考沙田區反而試場無自修室有
利申:4年前
背定有仇果d既電話
煩到我讀緊碩士都未煩完

咁撚勁....

你教返啲tutor仲得
想當年學校啲教畜冇一個提過我地小心呢啲仆街中介 中曬伏 最後煩到轉電話
Btw有friend幫佢地做過(澳洲marketing果間)
成皮一個學生 如果比左電話之後放飛機有啲中介會賣你電話比其他公司(美容雞 借錢 etc..)當時我正係咁先轉電話

大家推個post上去提下dse雞唔好比錢中介賺 毀人前途冇人性
一堆傳鎖 補習
想當年學校啲教畜冇一個提過我地小心呢啲仆街中介 中曬伏 最後煩到轉電話
Btw有friend幫佢地做過(澳洲marketing果間)
成皮一個學生 如果比左電話之後放飛機有啲中介會賣你電話比其他公司(美容雞 借錢 etc..)當時我正係咁先轉電話

大家推個post上去提下dse雞唔好比錢中介賺 毀人前途冇人性

好彩個人本身戒心高
加上上網查証下,完全冇事

好彩個人本身戒心高
加上上網查証下,完全冇事

賣電話正一仆街食屎狗

有冇人放啲電話上嚟
比dse雞知要填啲咩?
當時執生鳩填啦 唔會有傻豬填真野比人啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞