各位睇中醫既巴打注意

82 回覆
4 Like 1 Dislike
唔好幫襯用農本坊藥粉既診所
要食就食煲出黎果D中藥,一係磨出黎既藥粉都好,
總之唔好係農本坊
如果你試過食傳統中藥再去試食農本坊既中藥,
就會發覺農本坊既所謂「夥粒」沖出黎真係淡撚過屎,
飲完好似冇飲過咁

總之食中藥就唔好懶,最好食返傳統既煲藥;
就算係坊間一般賣緊既中藥粉都好,
都唔好試農本坊
你咩事睇中醫其實
氣虛頭暈 同埋個人好重火氣
Btw咁都俾你搵到我
但係幾多G佢都列明存喎

你意思係佢QC做假?
但係幾多G佢都列明存喎

你意思係佢QC做假?

有機會係不斷提取同壓縮既過程裏面令到中藥既營養流走左
我唔識形容,總之沖出黎好淡好淡,同飲開既中藥好唔同
但係幾多G佢都列明存喎

你意思係佢QC做假?

我屋企人做中醫診所都話呢啲中藥粉完全冇撚用

唔好講係咪醫師吖,我一個對中醫藥毫無認識既人都覺得佢冇料到,所以我認真地懷疑佢既實際效用
我本身食緊藥粉,食左一個星期到,每次食完都會身體發盪/feel到個人暈暈地(可能我本身症狀比較嚴重),然後我貪得意去買左一罐農本坊既粉黎飲⋯⋯

佢建議份量每次5g, 我同佢飲夠每次15g/一日兩次,都唔夠我飲一次藥粉既效果 淨係覺得好淡好淡,同冇飲過冇分別

枉宜家仲愈黎愈多地方用農本坊d垃圾粉,都唔知收左人地幾錢廣告費
咁果d咩同仁堂的藥粉呢?
咁果d咩同仁堂的藥粉呢?

未試過 係點樣架?中藥磨粉狀?
我自己之前都係食緊藥粉,係我睇開果間中醫俾我既,跟住都試過自己出去配

總之農本坊就
咁你食粉有效定㷛藥有效定沖劑有效?

沖劑未試過
但係幾多G佢都列明存喎

你意思係佢QC做假?

我屋企人做中醫診所都話呢啲中藥粉完全冇撚用

唔好講係咪醫師吖,我一個對中醫藥毫無認識既人都覺得佢冇料到,所以我認真地懷疑佢既實際效用
我本身食緊藥粉,食左一個星期到,每次食完都會身體發盪/feel到個人暈暈地(可能我本身症狀比較嚴重),然後我貪得意去買左一罐農本坊既粉黎飲⋯⋯

佢建議份量每次5g, 我同佢飲夠每次15g/一日兩次,都唔夠我飲一次藥粉既效果 淨係覺得好淡好淡,同冇飲過冇分別

枉宜家仲愈黎愈多地方用農本坊d垃圾粉,都唔知收左人地幾錢廣告費

沖劑未試過

農本坊嗰啲咪沖劑

沖劑未試過

農本坊嗰啲咪沖劑

Sor
煲藥/藥粉 不要沖劑
賈雨村巴打係咪讀中醫?隔離個post好似見過你
賈雨村巴打係咪讀中醫?隔離個post好似見過你

因胃脹食左中藥一排,農本方同煲都食過

煲嘅食左三個月,第一次飲feel到個喉龍好熱,同之前農本方嘅完全唔同,好濃嘅藥材味。當然煲嘅麻煩好多,又要浸又要洗煲。

依家胃脹番發,轉返食農本方,都有效用,而且方便,叫醫得好就算喇 有時諗返起可能係之前食農本方未撈均,所以以前覺得佢無用

煲嘅食左三個月,第一次飲feel到個喉龍好熱,同之前農本方嘅完全唔同,好濃嘅藥材味。當然煲嘅麻煩好多,又要浸又要洗煲。

依家胃脹番發,轉返食農本方,都有效用,而且方便,叫醫得好就算喇 有時諗返起可能係之前食農本方未撈均,所以以前覺得佢無用

但我食農本坊覺得佢似昆錢 我睇中醫,佢話我脾虛、肺鬱等等,佢開歸脾湯俾我
我每次飲完藥粉都feel到幾明顯既頭暈同發熱

飲完幾日之後我自己係出面買左瓶農本坊既歸脾湯;飲完完全冇藥粉果種發熱同頭暈既感覺,好似飲水咁

但我食農本坊覺得佢似昆錢 我睇中醫,佢話我脾虛、肺鬱等等,佢開歸脾湯俾我

飲完幾日之後我自己係出面買左瓶農本坊既歸脾湯;飲完完全冇藥粉果種發熱同頭暈既感覺,好似飲水咁

中醫開會因應你情況而改份量架喎

自己買咪唔知食幾多

自己買咪唔知食幾多

因為個中醫同我講過,我既狀態需要長期調理,都要食一排。本來我係諗住針灸搞掂

自己買咪唔知食幾多

因為個中醫同我講過,我既狀態需要長期調理,都要食一排。本來我係諗住針灸搞掂

咁你要問下佢, 我個中醫開粉一日要食兩次
可能你食少咗

自己買咪唔知食幾多

可能你食少咗

你果個中醫開農本坊?
我唔止一日兩次 佢寫一日兩次,每次5g, 但我覺得好淡,食double (10g), 但都係冇咩料到

自己買咪唔知食幾多

可能你食少咗

你果個中醫開農本坊?
我唔止一日兩次 佢寫一日兩次,每次5g, 但我覺得好淡,食double (10g), 但都係冇咩料到

唔記得咗

但記得呢到有巴打講過粉就一定要農本坊

我睇中醫車都係農本坊,感覺都OK
好耐無用農本方
用海天
乜病都係自己配沖劑
全家都好幸福

中醫家庭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞