人道機構宣X會CEO極深藍,立即終止捐款!

558 回覆
2230 Like 16 Dislike
pish
唔好意思想講句,大陸人咁識捐法律「那」排公屋,都係多得明愛
轉612啦屌 明愛一鳩樣
cut左佢算
爆料仲要唔寫全名
係咪on9?
831 民陣遊行 91 機場 92 93三罷
Push
光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可
解散警隊 釋放義士
831維園 901機場
究竟做左幾多壞事今世做香港人
咁搞笑的香港何得何能 趕走人地NGO, 我地要求佢收我地港紙 我肯比你捐我間NGO執到喇
好後悔年頭捐左比奧比斯, 拎去買GEAR好過
吾只宣明會,深信unicef 都係!
非常時期根本咩捐款, 洗費都要cut
有錢就課612基金立場蘋果啦
唔該你地有咁多錢就捐比612 星火
咪就係
『其實上網都起到佢幾多底』,講到咁容易,師兄係咁意share幾條開下眼界?

公開數字同埋審計署報告就係,「過往」宣明會嘅行政費用係大NGO入面最低,透明度高,好過晒紅十字會公益金嗰啲
除咗饑饉三十高調啲之外,佢冇街站R人比錢,其他活動都算親子e.g. 收集圖書,多個做show嗰啲event

再睇番佢嘅網站
『作為一個以兒童為本的基督教人道組織,香港世界宣明會致力為生活在貧窮中的兒童、家庭及社區帶來長遠的改變』
除咗人道,佢其他target嘅嘢真係唔係好關我哋目前面對嘅事喎

講番個CEO, 我去過饑饉三十,叫做台上台下都聽過佢講嘢;我捐咗好多年錢,有睇佢哋本「世情」,從佢嘅文筆,我覺得佢係一個有心,誠懇嘅人。依啲嘢好主觀,我無意說服你,我講我睇法啫。
只不過住北角唔係原罪,用依樣嘢審佢會唔會戇夠咗少少

我同意依個時候大家集中資源幫返啲義士,但係洗唔洗妖魔化其他人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞