人道機構宣X會CEO極深藍,立即終止捐款!

558 回覆
2230 Like 16 Dislike
無國界醫生會幫香港嗎?點解唔出聲的
晤捐
thanks, cut晒以後轉捐比立場 星火 612 杏林
Pish
那裡來的自信香港大把錢救自己?有錢就救到自己?

依家講緊緊急法已經可以充公財產,你床下底收埋咗金條定美金? 就算俾你儲到 cash ,到時有無物資/服務可以俾你買到?

個遊戲規則其實好簡單,你幫助有需要既人,你有需要既時候,人地幫返你。依家香港個人道危機係咪爆咗先? 政府係咪封鎖醫院唔俾醫所有傷者先?

你地迫NGO表態,踩入政治,同鐘拱迫商會/銀行表態有咩分別?NGO就算係其他需要救援既國家,基本上都唔會掂政治,純粹做人道救援,除非醫院俾人炸咗先譴責。

今日你趕走一個國際NGO,人地小氣又好,跑數又好,出封信俾其他國家既捐款人,話香港市民拒絕捐款幫助其他有人道危機既國家。或者會有人同情香港既情況,又或者有人會認為香港只係「各家自掃門前雪」。你唔幫有需要既人,到時唔好祈望你無能為力既時候,人地會幫你。

放心,我唔係果堆抽佣 Promoter,你唔捐錢唔會影響到我。

不過第日全部社福機構都係藍色,紅十字會變為中國紅十字會,捐錢俾人揸靚車既時候,記得出黎認頭就得。

我並唔反對捐錢俾香港有需要既人,但盲目一刀切咁 Cut NGO 捐款,要諗清楚利弊。
Cut晒所有ngo 捐612星火
人地唔出聲或者出咗份唔夠力嘅聲明就小到人地執笠
公X金保X局東乸xxx係咪都要撤啦咁
仲多錢添呀

有錢去612就直接捐
冇多餘錢咪cut
就係咁
或者再講多句,真正有心捐/捐得多既人會睇年報,唔係係度9吹。 Admin Fee 唔合理,唔洗你連仔呼籲都一早跳船。

抱歉,用咗咁多心力去打擾大家圍爐。

請派膠同負皮
我會cut 9宣 會 轉明愛
捐比馬會算鳩數啦
push
捐星火
即cut
遲早香港同台灣一樣
聯合國連列席都冇
早幾年 香港人捐錢世界排名都幾高下 15年打後已經drop哂 依幾年仲要幾間大野爆哂班高層醜聞... 我唔明點解仲有人捐
紅十字會講話跟中國 但至少肯幫手做first-aid 其他國際機構完全冇影
push
捐星火啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞