黃大仙乜野事

1088 回覆
481 Like 10 Dislike
講緊搵返岩岩受訪多咀既市民
叫佢快d大掃除啦
咁多間媒體有哂record,自己小心有過街老鼠出沒
食開誠實豆沙包嘅唔適合受訪
如果用佢想frame嘅方式, 「示威者」,「手足」同所有gear嘅名詞都唔應該出現係佢嘅答案入面, 出現都應該用「依家行行下隨時食催淚彈, 帶定傍身用黎保護自己安全」
好難答你 原諒我未試過大規模搜身
你預5050啦
有藍絲篤灰就麻煩,希望佢睇到post
當林奠決定以警隊作護身符,給予無上權力予警察時,就已經知道事情一定不可能走回頭路,警民必定對立甚至仇視。警察濫捕、羞辱、私刑對待香港人,香港巿民盡收眼底,由示威者受市民夾道鼓掌致意與警察出現時受市民瘋狂唾罵形成強烈對比,可見一斑!
親愛的香港人,呢場戰役係無可避免要打,亦係必須要為香港而打。
現時,黑警甚至已經向香港市民開了宣戰的第一槍 ; 我相信好快會出現第二槍,第三槍……
我們已被趕狗入窮巷,沒有退路,請不要再選擇沉默,苟且偷生,不要再懼怕四面楚歌,兵臨城下,只要我們能堅守一個信念 : 黑警不清,我們誓不低頭!黑警現時係林奠一個最堅固嘅護身符,我地嘅矛頭應該一致面向黑警,只要能夠挫敗黑警,甚至解散警隊,瓦解濫權黑警這個林奠最大護身符,五大訴求,才能指日可待!

唔可能信啦 橋冇可能安全
同埋佢有機會係休班狗/家屬
班狗而家玩到圍捕趕記者砌生豬肉戒嚴
https://lih.kg/1509168

827黃大仙戒嚴
我諗你要博
有權唔答,但現實情況下無可能啦
因為班狗一定玩多你幾野
如果你答真既,但之後轉新電話可能都無用
因為佢可能問電訊商已經拎到資料
其實佢地由6月抄咗咁撚多電話,有幾多真係會打俾你
dklm
啱啱係佢附近 佢係咁想搵記者採訪佢....
要散一定向下村同東頭村方向
上橋會睇唔到消防局後面既警車
應該唔係打比你既作用
應該將電話同資料入落系統,直接掉上大陸
佢地其實6月開始已經好執著一定要check到你身份證
之後隨便放你走
所以佢地一定會清算check左證既人
問題係點樣清算法
我自己覺得就一定唔會係拉你個種清算
係一定同大陸呀,社會評分系統之類有關
Tui Ng Do
我諗緊係之後慢慢用cctv搜證
夠料再捉返你
反正佢都鎖定左一堆抄左嘅人(有gear)
紀律部隊毫無紀律,收大眾納稅人錢不是為民請命,而是與之為敵。目無法紀,隻手遮天,濫權之幣每況愈下亦每下愈況。黑警淪為政客武器,狗官以民主言論自由之名推行獨裁極權,賣港求榮滿手鮮血,實屬淪為時代之倒退。

然而,矛頭依然可以亦需要直指政權,兩面兼顧,因兩者無衝突之嫌。小心誤墜政客之圈套,矛頭只對黑警,將問題焦點全然轉向黑警狗賊,方便其金蟬脫殼。

矛頭對凖政權同狗賊,缺一不可
得返中大學生報live緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞