必須將新疆燈柱未成形前,連根拔起。行動方案討論

822 回覆
1261 Like 7 Dislike
好緊要,星期六最成功既行動就係拆燈柱
PUSH
佢口頭上可以話無問題 唔會收集個人資料 但啲data 喺晒server 你點知呀 重講要佢失信?佢一早無晒公信力啦 瞓醒未呀
721 811
增加管治成本 拆燈柱係其中一個手段
你下下整完都畀人拆咗去 下次你咪無整得咁快囉
一枝10幾萬
Pull
無錯,但星期六個一次,文宣後繼無力 。
今次我地要出盡力狂spin,狂做事前,行動時及事後文宣,將進攻燈柱行動,上升為全民,全港九十八區反監控政治運動。
(推)香港政府最想見到嘅四個字唔係天下太平,而係......
https://lih.kg/1504271
Fight for freedom
講得好岩
每次行動, 要考慮呢個行動結果就係我地呢次目的本身,還是呢個結果只係我地達成目的途中一個CHECK POINT!

大家要諗得好清楚, 先可以針對性既進行戰略行動, 同時有框架檢討得失
路牌都咁樣拆 點解燈柱唔拆得?
五大訴求缺一不可

一、徹底撤回修例
二、收回暴動定義
三、撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪
四、徹底追究警隊濫權情況
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
不要說 智能燈柱
試著說 人面識別柱 監控柱
PUSH
都係果句, 呢D 燈柱拆幾多我冇意見, 要拆都拆唔晒, 但係拆燈柱呢單野唔係為左增加管治成本 (其實真係冇咩成本可言, 10幾萬裝一支仲要市民埋單又冇急切性裝番) , 拆燈柱係象徵意義話比政府/中共聽香港人係唔接受監控。
實際上, 現行所有公共地方既CCTV, 唔單止係咩智能燈柱果堆, 如果係有番咁上下resolution, 埋論上都可以係back end run 番 face recognition 做到detection 效果。
連根拔起 連根拔起!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞