必須將新疆燈柱未成形前,連根拔起。行動方案討論

822 回覆
1261 Like 7 Dislike
點輸法?好驚人拆燈柱?
拆完佢咪又係整番...D 錢都係納稅人比。一係你就守住佢唔比佢整番。
而且, 實際上套face recognition system 其實係back end, 只要黑警拎到街上任何CCTV , 理論上都可以做到face detection .......

我認為最多每個地區拆幾支, 有其象徵意義
Gchi
咁每次行動都有小隊拆就好有效
push
91機場
好老實咁樣做有目標好多
之前行動太容易無目標咁守防線

有目標 整爛完就散
絕對係好好多
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/aeNRkxU
Push
巴打,我必須承認,我無上過前線。

我嘅觀察係:

1)我地要對付嘅,其實係整套將在全港安裝嘅監控系統。CCTV同燈柱都係呢個 state monitoring system嘅一部份。

2)我地人力資源有限,無法一次過多點進攻,必須搵一個最明顯最容易煲大行動風險最低最代表性嘅目標去打擊。觀乎以上四個標準,燈柱應會比CCTV更有效果。 (A) 首先一般人比較習慣CCTV,比起燈柱,好難炒起佢地的危機意識,燈柱,先不論實際功能,外型邪惡好多,大家見到都驚。 (B) 燈柱係政治議題,同時亦係地區議題(每一區都裝,我地可以將佢扣緊區選,進一步煲大),亦可以係國際議題,進攻空間好大。

我唔一定啱,大家齊齊傾。
Facial Recognition tower
/ Monitoring Tower
/ Xinjiang Tower
Push
用1984 Big Brother 改為林鄭樣貌

同埋可以小隊形式快閃進行
流動性高
減低被捕風險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞