特朗普:對每件事都重新考慮

212 回覆
415 Like 11 Dislike
叫佢睇新聞啦
上面百物騰貴啦,有d消費力又俾樓市鎖死左
剩係人工冇得加
得果幾千蚊仲有內需?
謝解答
之前覺得侵呢條友講野尻下尻下識撚做總統

不得不服佢好識做總統呢盆生意

就黎大選,佢搞中美貿易戰好多人會唔想選佢

就揾日本買大豆
哇d人立即條氣順晒
大英帝國死撚咗去邊? 即刻跟美國搵食 再搞返個英聯邦貿易協議啦
做返個似樣少少既大國啦
唔洗擔心,friend 唔返架喇
唔知英國會唔會棄美奶共
"This morning in the bilat with the U.K., the president was asked if he had 'any second thought on escalating the trade war with China'. His answer has been greatly misinterpreted. President Trump responded in the affirmative - because he regrets not raising the tariffs higher," White House spokeswoman Stephanie Grisham wrote in a statement.

https://www.cnbc.com/2019/08/25/white-house-says-trump-regrets-not-raising-tariffs-on-china-higher.html
舉實例 大陸淘寶已經出名平 但近呢一年冒起嘅拼多多更平 而且更多大陸人用 咁唔係一件好事 證明真係無錢洗 慳得一蚊得一蚊
大陸嘅內需強係政府不斷鼓吹全民消費 換黎嘅係欠貸問題 因為大陸借錢成風 花唄之類等同信用卡鎖死佢地下月開支 同埋下壞帳問題
而大陸中產開支最大個部分除左稅 就真係供樓 樓鎖死佢地所有儲蓄 人工 仲透支未來二三十年 同香港係一鳩樣
搞到我最近想買返佢本the art of trade學野
尖閣諸島
成段野既重點:支那 擺明係唔同你玩 收皮啦
日本落左注
南韓條傻鳩仲想玩統一
哇屌
英國人懵撚左
白宮twitter下面留言果班美國人打晒飛機
岩呀上面果班大把錢唔驚
但反嘅梗係無乜錢既平民啦
睇緊時都估到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞