有無女手足中咗山埃催淚彈後無來經、黑色經血、經期劇痛?

1488 回覆
3316 Like 29 Dislike
屋企人話
可以試下食活性碳藥丸 吸走有機化合物

去藥房要買嘅話 可以話自己胃氣多

不過都係睇醫生最穩陣
嚟遲咗,異常痛,血量異常多
這個食療無效,因它只能針對病毒細菌,不能對付山埃的化學毒,要用高麗人參來排毒。
我就係exact7ly係咁
嚟之前嘅m痛+ 谷m瘡
症狀全部都有,但係谷撚咗6,7日都未黎
呢個幾日就痛到死,平時唔會
wtf
企得比較後,索得算少,仲以為係呢兩個月嘅心情同壓力影響,先又遲嚟又黑血
瘋狂m痛啊屌晒狗啲老母啊
食過tg嘅女手足幫手做份問卷!
https://lih.kg/1502195

same!同你完全一樣
真係去搵婦科check check
要飲多d水!經血係排身體裡的毒的!
我都係頭一日有黑色經血但已經無最前線絲打食咁多
反而係發夢後就成日氣管敏感同痛
必定要看中醫,西醫沒有經絡的治法!要儘快
係咪又係少到護墊都得咁
絲打們
近幾個月抗爭活動 又要應付催淚彈 黑警追擊體力勞動 飲食量下降
潛意識認定進入作戰戒備狀態
身體應對龐大壓力/戰爭時的自然反應
係會減低經血量
壓力亦會導致經期亂、痛
(詳細唔講, cortisol release and progesterone levels changes)

例子見 link

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/17400856/

至於經血變黑
若經期唔準 例如遲咗嚟M
加上經血量變少、流得慢
啲血/子宮內膜留喺子宮耐咗
多咗時間氧化
係可以會深色啲
(similar to rusting of iron)

當然若情況持續
都建議大家睇睇婦科專科/中醫check 下
調理下
始終山埃催淚彈+空氣污染particulates
接觸得多對人體有害
check 清楚啲好

hope this helps
睇中醫調理下
我個朋友一個月黎2次m
各位絲打請保重身體 祝願你哋身體健康
Btw睇見話d tg 會殘留係街度 如果發射tg 次數變密 咁咪姐係日後就算唔係示威者 全條街嘅人都會被牽連 政府應該停止黑警使用tg
之前睇到有個ig話因為好多人投稿講呢樣野
所以直接開左個post俾女手足們係comment度討論
好似都唔少人有呢個問題....
push
中左淚彈,遲左黎經
黎經勁痛,勁頭痛頭暈作嘔,
個日差啲行都行唔到去診所,暈到痴線

各位,唔係有猪咀就ok,發夢後身體衣物也要小心同盡快清理。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞