有無女手足中咗山埃催淚彈後無來經、黑色經血、經期劇痛?

1488 回覆
3316 Like 29 Dislike
和理非 表示早咗兩星期嚟m 平時量正常 4-5日
但今次1日 量極少 黑血
發夢食過 又屙又嘔 但係就唔太覺黑色
幫推
衫褲袋其實最好係要扔
同埋要一段時間休養
乖, 快啲去睇睇
革命成功之後真係要去做body check, 先再講生仔
距離上次隔左18日就黎
一黎就黎左兩星期到而家仲未停
之前未試過
pish
我有朋友黎咗一個月m 不過每日得好少 用護墊都已經可以
睇醫生pls
咁多絲打回覆相似症狀
朋友做緊嘅問卷
唔會問食tg嘅情況

【有關催淚氣體和經期異常情況的問卷調查 A Survey on Exposure to Tear Gas and Menstrual Pattern of Hong Kong Residents 】

日前,不少曾接觸催淚氣體或催淚水劑的香港市民表示出現經期異常的情況。因此,MenstruAction現聯同 一個平凡醫學生的日常。、 Happeriod及M Cup 月經呢啲事,希望就此以問卷向曾於2019年6月至8月期間接觸催淚氣體或催淚水劑的女性市民了解其月經狀況。問卷需時約十分鐘,匿名進行,且所有資料絕對保密。研究結果將經由社交媒體於網上發表。

如有疑問或查詢,請電郵聯絡MenstruAction (menstruaction@gmail.com)。
✍️問卷:https://forms.gle/8AWXk1rqazZvSvdT8
冇咗一個月!!!
push
即係有可能致癌
推推推
Push
睇婦科
我痛到連續三晚半夜痛醒左幾次
唔需要太擔心住 因為經血少/冇黎/比平時痛經其實都可以係因為壓力太大 長時期tense up所致 未必同催淚彈有直接關係 利伸之前問過醫生
至於黑色經血 如果持續既話都係睇下醫生好d
我都黎咗兩個星期
頭幾日冇乜血之後又多番
啲血比平時係深色好多
但平時都有帶豬咀唔係好前
睇完中醫應該係壓力過大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞