數碼通定3 台好用? (要真無限plan)

233 回覆
12 Like 5 Dislike
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=21843
20180322新聞 應該個plan純粹貴左20蚊
你部電話 support 5CC, 個 Cat. 又去到 1.1G, 咁理論值就係 1.1G

但其他因素, 如發射站距離 / 使用者多寡等都會影響速度, 實際當然好難做到 1.1Gb, 但點都會好過普通 4G plan
5G 流動網絡服務,香港最快都要 2020 才會推出,不過各電訊商都慢慢把 4.5G 流動網絡基站升級,從而慢慢步向 5G 網絡的標準。3HK 剛剛宣佈,推出下載速度達 1.1 Gbps 的數據服務,標準 4.5G 服務的用家,只需配合支援的裝置,即可免費升級。

佢呢句咪即係代表咗所有 4.5G plan 都係 support 5CC 1.1Gb
用緊6plus
係 你用support就會上到
個基站support 但流動網絡嘅嘢 唔係得你一個用
頻譜就係得咁多 最高1.1Gbps速度
但你就算speedtest 都唔會比滿1.1Gbps速度你
環境因素 香港高樓密集
人為因素 有其他用戶連接左基站進行大流量嘅網絡活動 e.g bt
手機配置 唔支援5cc 或者其他4.5G嘅主要配置
冇一部 iPhone support 到晒 3 仔嘅 5CC 1.1Gb
點都會大部分時間好過普通 4G plan
緊係3啦 屌你老母 咪撚用數位通

數碼通愈黎愈多人實變差
同意
過30Mbps都偷笑 仲1.1g
Smt 可能多人用左,呢2個月好慢
3hk

17號轉台到3$118用到今日 冇減速 都有28mbps

3台
細過-80dBm
即係-81?定-79
-79 細過 -80 ?!!
shk
smt沙田區
我 TG你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞