[集思廣益]申請禁制令禁止警察執勤時隱藏身分

754 回覆
1881 Like 5 Dislike

支持警方嚴正執法
執法要嚴格且正確啊撚屌
執行能力靠傳媒同市民監察同拍片
黑驚唔show number 行出來執法就已經係違反禁制令
要告就告成支警隊,叫一哥問責

BTW係咪應該申請臨時禁制令先?

利申:唔熟法律
推一推
我同你同一諗法 但上面巴打話禁制令唔係好似我地諗咁運作
要等多啲真正識法律嘅人畀意見
申請到先算
推到有法律巴打入黎
必須推 推到有人做!

我依加見到嘅只係懷疑冒警武裝恐怖分子
而香港警察又消失咗兩個幾用 任由恐怖分子開槍打人唔做野
市民出嚟反抗守護香港有咩錯?
必須推 推到有人做!

必須推 推到有人做!

警察通例有要求警察必須著完整既制服 可以考慮下用 個卡套放得係度就應該要放野既
錢多可以試下,唔好抱太大期望

先不論紅唔紅底,而家班官已經唔係李國能咁有型
一句人多就係政治,就屌柒政府擺法庭上枱,唔批司法覆核
面對政治,而家法庭班狗官不嬲都唔敢同政府作對,搵到理由就求其扮晒有point咁食晒你堂費,搵唔到就拖死你

另外想提,佔中時,gphone俾黑警拉咗私刑時,曾經有人成功申請到人身保護令,救得走gphone
覺得咁樣去救走被捉既手足,會有作為過禁止黑警隱藏身份
幫推
好希望可以成事
推。
法律巴打,請認真唸唸。
如果可行,眾籌大家出錢lo。
有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?有冇人可以搵到陳伯?

[最新更新]我問左幾個法律界既朋友,陳伯可以喺佢申請左既司法覆核上申請一個臨時禁制令
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞