[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (94) - Umpah Umpah Umpah Umpah

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
好似我咁專一就唔會有問題
等出年開日場先睇
同 iu 撞到正一正呀...
無架啦,每邊睇一日囉
你要咁諗
慳返次機票錢
你要咁諗
慳返次機票錢

要犧牲啤尾場...
Ace一人一張,幫唔到個fd買,逼佢買貴婦
海外飯係買到架可
我記得上次fm有international link
海外飯係買到架可
我記得上次fm有international link

上次 7月FM 海外飯都有得買...
不過入到去搶飛就祝你好運啦....
禁位玩三個字 比錢再玩十分鐘之後彈你出去
日場咁貴
日場咁貴

個人意見只係覺得演唱會既嘢更係要先睹為快架啦...
之後就算睇乜場都好...
唔係話唔好睇,但係好多嘢都已經俾人劇透晒...
真呀
今次個主題好吸引咁 張poster好似musical
是咁的 我系熊琪老公既同時亦系一個音樂人
之前我就自己Remix左RV新主打Umpah Umpah
希望咁多位Reveluv可以比面聽下啦...

https://www.youtube.com/watch?v=wHSFOXfO6OE
日場個價同韓場差唔多
上次睇都係800蚊鬆啲
係去日本貴
同埋差唔多價嘅話緊係睇韓場入頭啖湯
有啲位好似唔係幾夾咁 但個底都幾好聽

利申 唔識野
支持
btw, 幾時會有 zimzalabim 同埋 RBB?
肯聽已經系好大既支持多謝巴打
不過Remix呢樣野就真係見仁見智 始終聽開原曲 有時個感覺梗系差D咁
Zimzalabim同RBB太高難度 之前試過但係結果都唔多好
始終呢兩首個structure冇乜改既空間
遲D有靈感可能會再試下

btw仲有其他RV remix都值得一聽架~多謝巴打支持
俾個LIKE先,雖然唔太識分
你問我地呢啲die hard fans嘅話冇計 loop得太多
btw g持
Zimzalabim同RBB太高難度 之前試過但係結果都唔多好
始終呢兩首個structure冇乜改既空間
遲D有靈感可能會再試下

btw仲有其他RV remix都值得一聽架~多謝巴打支持

聽咗 Bad Boy 同埋 Power Up
巴打繼續努力
啤啤仲有好多歌可以俾你改

btw, 巴打你作為一個音樂人,你點睇 zimzalabim RBB 呢兩首主打?
有冇咩意見分享下?
呢兩首好就好既 實驗性得黎又幾好聽 好啱用黎做stage
但係兩次cb感覺都唔夠爆點 令人氣唔上唔落咁 不過整體都唔差既
缺點係歌詞真係幾冇意思下 同埋唔適合單曲loop黎聽(個人感覺 特別係Zimzalabim)
更重要係 SM根本唔應該兩首實驗性連住出 好傷人氣
搞到而家音源一蹶不振...
1124呢個日子真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞