有冇牛熊玩家交流下心得

95 回覆
3 Like 20 Dislike
睇完留言後,都覺得好多巴打好好人
認真牛熊係賺到錢 但只係佔好少數 本身產品已經好唔公平
建議炒短線都唔好用牛熊 用期指
師兄幾多歲?好有看破紅塵FEEL
大佬巴
我邊有要人認同 講到明有玩開咪交流 我只不過估唔到咁多人對牛熊咁反感啫 開個牛熊Po 就咁多負評 唉
資金所限 多啲資金先做期
人哋提你玩牛熊會輸錢,叫你回頭,我提你玩牛熊呢啲唔係唔得,但係要機械式,理智啲去玩,你又話咁玩唔夠靈活,要用感覺去玩。大佬啊,你睇一睇淡友POST就見到入面啲人轉得好快,有幾多個至今仍屹立不倒仲要贏錢?有好多人都係憑感覺去玩,結果輸返晒出嚟再去追數。就知道運氣呢樣嘢係靠唔住。你根本就覺得自己呢套係天下無敵。唔係要人同你交流,係要人讚你好叻咁樣。

知唔知咩係墨菲定律?

如果你知就唔會咁口響,咁自大。
仲要每日5-10格,計返埋一年坐底要贏成12500點以上,你覺得你最叻?12500點你知唔知咩概念?

我當4000蚊成本做一手黨,12500點=12500HKD 啫係你嘅複利率成300%, 巴菲特都係講緊20%左右嘅COMPOUND INTEREST, 你嘅自信係喺邊度嚟
唔知巴打有冇聽過有個大陸人叫華山 係富途好出名 佢做既方式就係類似你既機械式交易 一日做成百幾單 當然佢搵唔少 但呢種方式確實好難跟 自己既時間同技術都未許可做呢種交易方式
同埋我真係冇講過自己方式天下無敵 都講到明我係新手
期指有錢就有得守
點同牛熊有打把位
無贏過嘅心得
Excat7ly 巴打
憑感覺真係同大時代入面丁蟹冇咩分別
係真係有心玩嘅 數據走唔甩啦
學陳冠希嗰句「唔岩聽嘅說話你想唔想聽?」
有心做期指大把門路玩啦 係睇你有冇心搵架者
正確期指不嬲係最公平
spread低 成個市場一齊玩
牛熊一打就冇仇報
真係好難嬴。
上星期頭嬴左2皮,星期尾輸返晒。
買牛就秒跌。買熊就秒升
四雞都夠坐張細期千幾點啦
想問巴打當初點樣俾入帶?
網上認識
如果冇玩過可以點開始研究,呢排好似錯處過左好多機會
錯過輸錢機會
個市每日都會升升跌跌 邊有話錯唔錯過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞